Gynækologsag: Krænket steddatter kræver svar fra justitsminister

Den unge kvinde, som ønsker at være anonym, fortæller om sin opvækst med den uterlige stedfar og sine følelser ved at vide at han om et år kan undersøge børns kønsorganer i sin klinik igen. Læs interviewet i Fyens Stiftstidende.
Foto: Kim Rune

Gynækologsag: Krænket steddatter kræver svar fra justitsminister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Offeret i sagen om en 57-årig gynækologs uterlige opførsel, står nu frem i Fyens Stiftstidende. Hun er uforstående overfor sin tidligere stedfars dom.

Flere politikere har krævet lovændring efter dommen over en 57-årig gynækolog fra Middelfart. Og offeret i sagen, en nu 24-årig kvinde, tager nu også ordet.

Gynækologen er dømt for uterlighed overfor sine steddøtre, og det betyder, at han ikke vil kunne få lov at arbejde som pædagog eller fodboldtræner. Men om et år kan han igen foretage gynækologiske undersøgelser af børn i sin praksis. Han har fået forbud mod at have patienter under 18, men forbuddet gælder kun i et år.

Og det forstår hans tidligere steddatter, som han er dømt for at befamle på bryster og baller fra hun var 14 år, ikke.

- Jeg er utroligt uforstående over for, at han ikke blev fritstillet, da han blev sigtet og endnu mere uforstående over for, at han ikke blev det, da han blev dømt. Og helt grotesk er det, at han må fortsætte med at have børn som patienter. Det vil jeg høre ministerens (justitsminister Morten Bødskov (S), red.) forklaring på. Jeg håber, at denne sag i frem-tiden kan være med til at beskytte piger og kvinder, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Den unge kvinde frygter, at det kan få alvorlige konsekvenser for patienter, hvis loven ikke bliver ændret.

- Det er i forvejen ubehageligt at gå til gynækologiske undersøgelser. Hvis man bagefter finder ud af, at gynækologen har pædofile tendenser, kan jeg kun forestille mig kvalmen, som vil vokse i kvinder. I værste fald kan det medvirke til, at man vælger mandlige gynækologer fra eller lader være at gå til kontrol.

Læs hele interviewet med den 24-årige kvinde i Fyens Stiftstidende mandag.

Gynækologsag: Krænket steddatter kræver svar fra justitsminister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce