Guldkronen sat til salg


Guldkronen sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SIDSTEOMGANG: Torvets gamle værtshus til salg for 4,8 mio. kr. -ejerne føler alderen trykke
MIDDELFART: Et af Middelfarts ældste værtshuse går en usikker fremtid i møde. Det 70 år gamle værtshus Guldkronen på Torvet er sat til salg for 4,8 millioner kroner.

Efter et helt liv på værtshuset, føler ejeren af Guldkronen, 75-årige Else Hansen og hendes mand Ib Hansen, at tiden er inde til at sælge bygningen, der både huser værtshuset og en stor privatbolig på de øverste etager.

- Jeg er blevet for gammel til det her. Det er svært at få personale, og jeg magter ikke længere at passe Guldkronen, siger Else Hansen, der er trukket med ud i de bageste lokaler i det charmerende værtshus, hvor undergardinerne skærmer for sollyset udefra. På de ferniserede træpaneler sidder stadig trykknappen, som mange kunder gennem årenes løb har hidkaldt servitricen med for at få en ny omgang til bordet.

Inventaret er ikke ændret væsentligt, siden Else Hansens mor åbnede beværtningen i 1933.

- Nej, når vi får besøg af folk på 90 år, genkender de stedet, som det så ud, da de kom som unge, siger Else Hansen.

Dengang var Guldkronen blandt andet samlingssted for sømænd og andre rejsende, der fik stillet sulten eller skulle have en tår til halsen. Efter at Else Hansen overtog stedet efter sin mor, blev køkkenet lukket, hvorefter Guldkronen udelukkende har haft flydende varer på menukortet.

Håber på en café

Beslutningen om at sælge forretningen og ejendommen har været undervejs, siden Else Hansen rundede 75 år i februar. Og den har ikke været nem.

- Der er dage, hvor jeg tænker:Gid vi fik solgt lige med det samme. Men andre dage tænker jeg, hvordan mon det kommer til at gå, når vi ikke har det her længere, siger Else Hansen eftertænksomt.

Hun føler sig sikker på, at Guldkronens dage er talte, når der kommer en ny ejer.

- Det er jo ikke in, sådan som Guldkronen ser ud. Det skal være helt anderledes. Men jeg håber, at en ny ejer vil åbne en café eller noget i den retning. Så kan vi sidde overfor og se, hvordan gæsterne myldrer ind. Og glæde os over, at det ikke er os, der skal stå i baren, siger den erfarne bartender med et smil.

Flytter i sit fødehjem

Selv om hun ikke forventer, at huset og forretningen bliver solgt sådan lige med det samme, så er værtshusparrets nye lejlighed allerede fundet.

Flyttevognen skal ikke køre langt. Else Hansen flytter ind i den lejlighed, hvor hun blev født i Algade 33.

- Jeg har aldrig før prøvet at flytte som voksen. Den ene af mine døtre er godt nok lidt bekymret for, hvordan det skal lade sig gøre at flytte fra 500 kvadratmeter til 90, siger Else Hansen.

Tid til at sove længe

Trods vemodet over at skulle sige farvel til de trofaste stamkunder og de omgivelser, hun har tilbragt sit liv, så glæder hun og Ib sig til at få tid til andet end at passe forretningen.

- Vi skal ud og kigge os lidt omkring og være mere sammen med vores børnebørn og oldebørn. Og jeg forventer også, at vi skal sove længe om morgenen og gå tidligt i seng, lyder fremtidsplanerne for livet efter Guldkronen.

Det er ikke givet, at en ny ejer laver restauration i ejendommen med den fremragende placering med Torvet på den ene side og Lillebælt på den anden.

Lokalplanen tillader også, at der åbnes en butik i stue-etagen. Og ifølge salgsopstillingen fra Nybolig i Middelfart egner de øvrige etager sig til boliger.

Guldkronen sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce