Guld: Middelfartere til tops ved internationalt stævne

Frederik Just Melson og Markus Nielsen fra Middelfart Sejlklub løb med guldet i Aarhus.
Foto: Esben Zøllner og Jesper Grønnemark for Red Bull Content Pool.

Guld: Middelfartere til tops ved internationalt stævne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I weekenden var toppen af dansk sejlsport i alderen 16-20 år samlet i Aarhus til den internationale kapsejlads Red Bull Foiling Generation. Frederik Just Melson og Markus Nielsen fra Middelfart Sejlklub tog den nationale sejr og skal repræsentere Danmark i den internationale finale i 2016.

Efter to intense dage med kvalifikationsrunder var det søndag blevet tid til at finde det nationale vinderhold til kapsejladsen Red Bull Foiling Generation, som blev afviklet i Aarhusbugten. Med stærk taktik og en hastighed på op mod 35 knob sejlede Frederik Just Melson og Markus Nielsen fra Middelfart Sejlklub, som de første over målstregen i Aarhus i dens ærlige Flying Phantom katamaran.

- Når man lykkedes med at få båden til at foile (slippe vandoverfladen, red.), føles det som at være på et flyvende tæppe, der flyver henover vandet, siger Markus Nielsen.

- Vi glæder os til at repræsentere Danmark ved den internationale finale i 2016. Det er en kæmpe mulighed, som tager os et skridt nærmere en international sejlkarriere, fortæller Frederik Just Melson.

Red Bull Foiling Generation er en international kapsejladsserie for unge talenter mellem 16 og 20 år, som hjælper dem på vej mod en America's Cup karriere. I Danmark deltog 16 hold fra hele Danmark, som konkurrerede i de spritnye specialdesignede Flying Phantom katamaraner, der kan nå en tophastighed på op til 35 knob.

- Vi har uden tvivl fundet det stærkeste hold til at repræsentere Danmark ved World Final i 2016. Talentniveauet her i Danmark er det højeste vi har set indtil videre i konkurrencen, og vi kan virkelig se, hvor meget de unge talenter har lært om foiling, siger sportsdirektør Hans Peter Steinacher.

Flying Phantom er en hydrofoil katamaran, der stryger henover havoverfladen. Denne fremtidsbåd er 18 fod lang, 3 meter bred og er med sine kun 155 kg en ultra letvægter. Takket være den lette vægt, katamaranens buede foil-sejl og en 9,6 meter høj ultra let carbonmast kan den sejle med en hastighed på op mod 35 knob.

Guld: Middelfartere til tops ved internationalt stævne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce