I dag, mandag, klokken 10 skyder Middelfart Cykle Klub (MCC) sæsonen i gang med sit årlige linjeløb.

I år er det dog lidt anderledes, fordi man har valgt at tilføje et stykke grusvej på ruten - nærmere bestemt Katrinebjergvej ude ved Røjle.

- Det gør, at vi har været nødt til at lave det, som vi kalder en neutral servicezone, hvor rytterne kan få skiftet et hjul eller andet, hvis der er noget, der går i stykker, fordi det jo trods alt er grus, der køres på - og det har selvfølgelig krævet lidt ekstra planlægning. Men vi er klar og spændte, siger Jan Klinge, der formand for løbsudvalget.

Tilføjelsen af grus på ruten betyder dog, at seniorerne ikke kan deltage i år, som de tidligere har gjort. Begge dele havde nemlig krævet ekstra meget af arrangørerne rent logistisk.

Dermed er det kun cykelryttere i alderen 9-18 år - i sportslige termer også kaldt U11-U19-ryttere - der er klar til start.

Men hvorfor har grusvejen været så vigtig for jer at få med?

- Fordi det er et fantastisk stykke grusvej ude på Katrinebjergvej. Der er godt bakkede, og vi ved, at de unge mennesker går op i cykelløb på grusvej, nu hvor der i øjeblikket er stor fokus på det inden for sporten takket være endagsklassikeren Paris-Roubaix, hvor man også cykler på grus. Så det syntes vi, at de skulle have mulighed for at prøve af. Men det er ikke uden udfordringer, for det er en hel anden opgave, når man kører på en vej, der er ujævn, påpeger Jan Klinge, der dog understreger, at kommunen og øvrige myndigheder har bidraget stort til at sikre den optimale sikkerhed. (anne)

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.