Grundejerforening og dyreindhegning: Bedre vilkår for heste og får på Stribengen


Grundejerforening og dyreindhegning: Bedre vilkår for heste og får på Stribengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundejerforening i Strib tager initiativ til at hegne et to hektar stort område med dyr ind. Foreningen er ved at skaffe midlerne

Strib: Det er for længst dokumenteret, at natur og grønne arealer er vigtig for menneskers livskvalitet og helbred.

Stribgårdens Grundejerforening har taget initiativ til at skabe bedre vilkår for heste og får på Stribengen. Det er den store eng, der forbinder torvet ved Superbrugsen med den gamle del af Strib langs Strib Landevej.

Mange borgere og gæster, der passerer gennem området, nyder synet af for eksempel de små, næsten nyfødte lam eller de islandske heste, der i løbet af året græsser på engen.

Lokale børn og unge får måske den første nærkontakt med de dyr netop langs engarealerne, fordi dyrene ofte er tillidsfulde og kommer helt hen til hegnet.

Desværre sker det også, at nogle af dyrene til tider forcerer hegnet dog indtil videre uden alvorlige skader. Nu forsøger grundejerforeningen sammen med Middelfart Sparekasse og andre kræfter at samle penge ind først og fremmest til nye og bedre læfaciliteter for dyrene og dernæst til en tidsvarende indhegning hele vejen rundt om den to hektar store eng. Det er i alt næsten en kilometer hegn.

- Overskuddet fra sparekassens årlige julekoncert i år vil blandt andet gå til projektet, og foreningen er for længst gået i gang med at afsøge eventuelle fondsmidler, oplyser formand Kristian Madsen.

På foreningens seneste generalforsamling valgte man også at reservere et beløb til projektet.

- Hvis dyrene på engen forsvinder, mister man ikke alene en masse sjove oplevelser. Engen som et grønt område vil ikke blive græsset af og vil langsomt antage udseende af et kratlignende område, også selv om bevoksningen vil blive holdt nede af grundejerforeningen. Derfor er det vigtigt at bevare dyrene på engen.

Det nævner Kristian Madsen i samme pressemeddelelse.

- Men det er samlet set en stor opgave for en relativt lille forening at skabe bedre vilkår og løfte så stort et område, fortsætter Kristian Madsen.

- Derfor kan vi bruge al den lokale støtte, som vi kan få i form af et kontant bidrag eller måske som et tilsagn om at være med til at rejse nye læfaciliteter til dyrene. Har man gode ideer eller kan bidrage på anden vis til projektet, er man velkommen til at kontakte Stribgårdens Grundejerforening.

Grundejerforening og dyreindhegning: Bedre vilkår for heste og får på Stribengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce