Danmarks Naturfredningsforenings fynske pris går i år til Middelfart Kommune for indsatsen med at rette op på naturen i Ejby Mose

Ejby: Middelfart Kommune er efterhånden blevet forvænt med grønne priser. Og mandag kastede kampen for et mere varieret dyre- og planteliv samt bedre tilgængelighed i Ejby Mose et nyt miljørigtigt skulderklap af sig til den grønne vækstkommune.

Det skete da borgmester Steen Dahlstrøm og projektleder Niels Ole Præstbro på Ejby Skole modtog Danmarks Naturfredningsforenings Samråd Fyns naturplejepris.

Det er sjette år, at prisen, der tidligere er givet til Assens Kommune og en række privatpersoner på Fyn, uddeles.

En sikker vinder

Middelfart blev årets sikker vinder blandt fem private og offentlige projekter.

- Vi lever i en tid med mindre og mindre fokus på miljøet og mere og mere fokus på landbruget. Med 60 private lodsejere i Ejby Mose er det derfor absolut enestående, at det er lykkedes at få næsten 20 med, fortæller formanden for priskomitéen, Kurt Due Johansen, fra Danmarks Naturfredningsforening i Odense.

- Der findes mange prisværdige, grønne intensioner rundt omkring, men de strander næsten altid, når der er flere lodsejere involveret, tilføjer han.

Kurt Due Johansen drømmer om, at storken med projektet vender tilbage til Ejby Mose efter mere end 100 års fravær.

- Men allerede nu kan vi se, at sjældne dyre- og plantearter som orkidé, vibe, rød glente og andefugle får bedre levevilkår med den afgræsning, der er i gang, siger formanden.

Læs mere i Fyens Stiftstidende tirsdag.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.