Grimmerhus går nye veje


Grimmerhus går nye veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAMARBEJDE: Keramikmuseet undersøger muligheder på Sjælland

MIDDELFART: Gennem det sidste halvår af 2000 var der nære forhandlinger mellem Middelfart Museum og Keramikmuseet Grimmerhus om en sammenlægning, der skulle sikre Grimmerhus andel i den statsanerkendelse, Middelfart Museum allerede har.

Tilskuddene til Keramikmuseet er ikke store nok, til at det i sig selv kan føre til den statslige anerkendelse.

Men Statens Museumsnævn blev draget ind i sagen og kævede en enstrenget model, hvor de to museer ikke kunne være sidestillede.

Forhandlingerne blev stillet i bero, og sådan står de stadig.

I mellemtiden har direktøren på Grimmerhus, Lise Seisbøll, fået en henvendelse fra Vestsjællands Amt, der lægger op til, at et samarbejde mellem Grimmerhus og Guldagergård ved Skelskør ville være en naturlig ting, og det vil i givet fald kunne udløse statsanerkendelse.

- Guldagergaard er et internationalt keramisk center, stiftet i 1998 af de samme, som stod bag etableringen af Grimmerhus, nemlig Clay Today, fortæller Lise Seisbøll.

- Her udføres faglig keramisk forskning på topplan med gæster fra hele verden, og der holdes foredrag og demonstreres teknikker især for keramikskoler i hele Norden og deres lærere, fortsætter hun.

Statstilskud

Guldagergård blev åbnet, fordi der på Grimmerhus ikke var de store værkstedsfaciliteter. Det gav bare ikke mulighed for de store udstillinger, så flere af gæstekeramikerne på Guldagergård har udstillet på Grimmerhus, senest den engelske lysinstallationskunstner Margaret O'Rorke.

Lise Seisbøll har sammen med kulturchef Preben Hejlesen, repræsentanter for Fyns Amt og Vestsjællands Amt samt Skelskør Kommune og Guldagergård sonderet perspektiverne i en sammenlægning af de to institutioner.

Det ville give mulighed for statsanerkendelse og dermed det statstilskud, Middelfart Byråd har stillet som betingelse for, at der i sidste års budgetforlig blev bevilget ekstra penge til Grimmerhus.

- Vi er langt fra færdige med undersøgelserne, men har lagt en slagplan for, hvad der skal ske hen over sommeren, siger Lise Seisbøll, der understreger, at Grimmerhus stadig har et glimrende samarbejde med Middelfart Museum, blandt andet om billetter og fælles annoncering.

- Men Vestsjællands Amts henvendelse kunne vi simpelthen ikke sige nej til uden at undersøge muligheder-ne. Man kan sige, at et samarbejde med Middelfart Museum er geografisk bestemt, men et samarbejde med Guldagergård har et fælles fagligt aspekt, siger Lise Seisbøll.

Grimmerhus går nye veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce