Frem til det nye år vil Middelfart Spildevand A/S være i færd med at grave ved parkeringspladsen på Gl. Havn.

Middelfart: Hvis du har været forbi Gl. Havn i Middelfart de seneste dage og undret dig over, at flere af båsene på parkeringspladsen er blevet optaget af skurvogn, gravko og anlægsarbejdere, så får du nu svaret her.

Det er Middelfart Spildevand A/S, der er i gang med at grave ud til et nyt overløbsbygværk, som har til opgave at lede kloakvandet, som der ikke er plads til i kloakken, lettere renset ud i Lillebælt.

Udgravningen sker som følge af det kommende anlægsarbejde, som vil finde sted i bykvarteret ovenfor, når Klimabyen går i gang med tredje etape til januar.

- At vi laver et nyt overløbsbygværk er en forudsætning for det arbejde, som Klimabyen skal i gang med, fordi vores nuværende overløbsbygværk ligger i vejen, fortæller Lotte Mogensen, der er ingeniør og projektleder hos Middelfart Spildevand A/S.

Hun forklarer, at der i dag ligger et overløbsbygværk på hjørnet af Havnegade og Brogade - altså på den side af Havnegade, hvor der ligger huse, når du kommer til parkeringspladsen ved Gl. Havn.

Men da Klimabyen skal bruge Brogade til at lede regnvand fra bykvarteret ned mod Lillebælt, bliver selskabet nødt til at flytte overløbsbygværket til den anden side af Havnegade, hvor man nu er i gang med at grave ud.

Ifølge Middelfart Spildevand A/S vil gravearbejdet således være i gang på havnen til udgangen af januar, og på et tidspunkt kan det blive nødvendigt at omdirigere trafikken i området, fordi man skal i gang med at grave det gamle overløbsbygværk op på hjørnet af Brogade og Havnegade.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
Se billederne: Sådan forvandler Klimabyen den gamle bydel

Se billederne: Sådan forvandler Klimabyen den gamle bydel

1
Infomøde: Klimabyen oplyste bykvarterets beboere

Infomøde: Klimabyen oplyste bykvarterets beboere

Klimaby: Arkæologer er på spil i historisk bymidte

Klimaby: Arkæologer er på spil i historisk bymidte