Græskar på menuen hos 750 nordfynske børn

Ovnbagt græskar med kødfars. PR-foto

Græskar på menuen hos 750 nordfynske børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I ugerne 43-45 skal Nordfyns skoleelever prøve kræfter med både spicy græskarsuppe, risotto med græskar og græskarboller.

Nordfyn: Halloween er uløseligt forbundet med uhyggelige, lysende ansigter skåret i store orange græskar. Og selvom halloween-græskar er populære som aldrig før, så er de græskar, man kan spise, stadig en sjældenhed på de danske spiseborde. Men det skal der laves om på, når skolebørn over hele landet skal lave mad med græskar fra GoCook Smagekassen.

Danske skolebørn skal lære at bruge græskarret til lækre retter, når Coops smagekasser henover efteråret bliver delt ud på fire ud af fem danske skoler.

Grønne og orange hokkaido-græskar er hovedingredienserne i GoCook Smagekassen, som Coop hvert år uddeler til 150.000 skolebørn, og i ugerne 43-45 skal Nordfyns skoleelever altså prøve kræfter med både spicy græskarsuppe, risotto med græskar og græskarboller.

Julie snitter græskar på GoCook madcamp for børn. PR-foto
Julie snitter græskar på GoCook madcamp for børn. PR-foto

Lokale skoler

Fra Nordfyns Kommune deltager Sletten skole deltager med ni klasser, Havrehedskolen med otte klasser, Bogense skole med fire klasser.

- Børnefamilier mangler idéer til, hvordan de får nye grøntsager på bordet. Børnene kender græskar som lygter til halloween og de elsker søde og farverige grøntsager. Så græskar er et oplagt sted at starte en ny grøntsag her i efteråret, siger projektchef Bente Svane Nielsen.

- Vi udfordrer børnenes madmod ved blandt andet at tage dem med på en rejse til Japan, hvor man spiser græskar, som vi spiser gulerødder. Og så følger eleverne dyrkningen af de 42.000 græskar til smagekassen. De skal vide, hvor maden kommer fra.

Græskar på menuen hos 750 nordfynske børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce