Golf-handelen for tilsynsråd


Golf-handelen for tilsynsråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HUS FORBI: Middelfart Kommunes salg af Lundbjerggård bliver anfægtet af borger
MIDDELFART: Middelfart Kommunes nylige salg af Lundbjerggård med tilliggende jorder til Golfklubben Lillebælt bliver nu indbragt for Statsamtet i Sønderjylland, der nu har tilsynet med de fynske kommuners gøren og laden.

Det er en af byens borgere, Gerhard Bang, der først og fremmest finder det betænkeligt, at ejendommen ikke er udbudt i offentlig licitation, men alene tilbudt golfklubben. Men han fremhæver ligeledes, at ejendommen på Østre Hougvej bliver erhvervet til en pris på 2,3 mio. kroner under den offentlige vurdering.

Middelfarts kommunaldirektør, Søren Andersen, deler ikke opfattelsen, at ejendommen skulle have været i licitation.

- Når der er tale om en forening, som man kan sammenligne med en fodboldklub, som kan støttes, så er det netop en af undtagelserne for bestemmelserne om licitation, siger Søren Andersen.

Men han afventer nu, at Middelfart Kommune bliver bedt om at komme med sin vurdering af handelen over for det sønderjyske statsamt.

Men netop sammenligningen med andre sportsforeninger mener Gerhard Bang ikke holder.

- Golfklubben må betragtes som værende en kommerciel forening, idet den både sælger en vare i form af udlejning af baneanlæg, har fuldtidsansatte samt modtager sponsorpenge, skriver han i sin indbringelse af sagen.

Det er heller ikke kun selve handelen, hvor Middelfart Kommune lader de 1050 medlemmer af golfklubben overtage Lundbjerggård for en pris på 3,5 mio. kr, han anker over. Samtidig hjælper kommunen golfklubben med favorable lånebetingelser for godt seks millioner kroner, så der også bliver penge til at udføre forbedringer for.

Men Gerhard Bang har gravet tilbage i papirerne og gør gældende, at golfklubben ikke i en periode på seks år fra 1992 til 1998 har betalt den indgåede forpagtningsafgift. Det har - ifølge Gerhard Bang - givet kommunen et indtægtstab på 700.000 kroner.

- Normalt vil en ejendom af den størrelse blive sat i offentligt udbud, men man vurderer fra kommunal side, at golfklubben ikke er en kommerciel forening, selv om klubben som arbejdsgiver har en lønudgift på godt halvanden million kroner sidste år, siger Gerhard Bang.

Han mener derfor, der kan rejses tvivl om den ikke -kommercielle status som en forudsætning for de gunstige betingelser i forbindelse med både køb og finansiering.

Golf-handelen for tilsynsråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce