Godkendt: Hotels udvidelsesplaner lever fortsat

Hotel Sixtus planlægger blandt andet at få bygget to nye bygninger ud mod Teglgårdsvej samt en tilbygning på hovedbygningens vestside i form af tre mindre pavillionenheder. Illustration: NB Tegnestuen

Godkendt: Hotels udvidelsesplaner lever fortsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planerne om at udvide på Hotel Sixtus i Middelfart er et skridt nærmere en realisering, efter et flertal i Økonomiudvalget har godkendt, at planerne bliver diskuteret i forbindelse med en lokalplan.

Middelfart: Efter en længere proces, hvor Hotel Sixtus i Middelfart først fremlagde et forslag til at udvide hotellets rammer tilbage i 2016, for derefter at komme med et revideret forslag i foråret, da der havde været en foroffentlighedsfase, ser det nu ud til, at det hele er kommet et skridt videre.

Således har et enigt Økonomiudvalg - set bort fra daværende borgmester Steen Dahlstrøm (S), som var sygemeldt på daværende tidspunkt - godkendt, at planerne danner grobund for at formulere et kommuneplantillæg samt et lokalplanforslag for området - og dermed venter der naboer såvel som andre interesserede en høringsfase.

- Vi forventer, at der kan fremlægges et lokalplanforslag til december, hvorefter det skal igennem Teknisk Udvalg, Økonomiudvalg og Byrådet - og hvis de så godkender det, sendes det i offentlig høring i otte uger. Det vil sige en gang i januar i det nye år, fortæller Jørgen Knudsen, som er plan- og byggechef i Middelfart Kommune.

Der findes ikke i forvejen en lokalplan for Teglgårdsområdet, hvor Hotel Sixtus ligger, da det ifølge Jørgen Knudsen kun er noget, der findes i nyere områder eller for større områder, som så har bevarende lokalplaner - for eksempel hele Middelfarts midtby.

- Men normalt skal der et større bygge- og anlægsarbejde til, før det udløser en decideret lokalplan, forklarer han.

Så når det kommer til selve formuleringen af en lokalplan i forbindelse med Hotel Sixtus, så vil den være konkret, geografisk afgrænset til arealet omkring Sixtus og hotellets udvidelsesplaner. Hvis man som almen borger ellers har et indspark eller et forslag til for eksempel en mere sikker skolevej eller bedre parkeringsforhold - det kunne være længere oppe ad Teglgårdsvej - skal man i kontakt med den pågældende afdeling i kommunen for at påpege dette.

Blive klogere på Hotel Sixtus' tanker om den nye forening Teglgårds Venner, der er bekymret for hotellets udvidelsesplaner, samt hvad hotellet tænker om det videre forløb for hotellets udvidelsesplaner her.

Sagen Kort
I efteråret 2016 ansøgte Hotel Sixtus om muligheden for flere hotelværelser samt en af udvidelse af hovedbygningen med ekstra mødefaciliteter.I den forbindelse lavede kommunen en foroffentlighedsfase, hvor den bad de omkringboende om input til projektet, men i foråret henvendte Hotel Sixtus sig med et fornyet projekt med en anden løsning for mødefaciliteterne.

Økonomiudvalget besluttede, at forvaltningen skulle gå i dialog med hotellet og dets arkitekt om en eventuel bearbejdelse af planerne, inden udvalget afgør, om der skal laves en lokalplan.

I slutningen af august udtrykte beboerne i området dog, at de havde store betænkeligheder ved, at hotellet får mere plads at brede sig på. Ikke mindst grundet de trafikale forhold, som ifølge naboen Per Koldberg i forvejen er belastede.

Den 28. august godkendte Økonomiudvalget så godkendt Hotel Sixtus' reviderede planer.

 

Godkendt: Hotels udvidelsesplaner lever fortsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce