Gode råd: Fem veje til mindre madspild


Gode råd: Fem veje til mindre madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der går tonsvis af mad til spilde hos producenterne og hos supermarkederne, men det er faktisk hos husholdningerne, at der bliver smidt mest mad ud.

Den gode nyhed er dog, at man selv kan gøre meget for at begrænse madspildet og samtidigt spare en hel del penge.

 

1

Madplan

Der findes mange måder at bekæmpe madspild på. Fødevarebanken henter overskudsmad fra producenterne og bringer varerne videre til socialt udsatte. Foto: Michael Svenningsen

Man kan lynhurtigt komme til at købe for mange varer, man aldrig får brugt, hvis man ikke har lavet en madplan og en dertilhørende indkøbsliste. Lav eventuelt en madplan for en hel uge og tag udgangspunkt i, hvilke madvarer du i forvejen har i køleskabet eller i fryseren.

2

Lav passende portioner

Vi laver ofte for meget mad, som vi efterfølgende vælger at smide ud. Læg mærke til, hvor meget du og dine familiemedlemmer reelt spiser og lav portionsstørrelserne efter det. Du kan også vælge at gå den anden vej og lave større portioner for på den måde at have nok mad til to dage. Det reducerer også madspild.

3

Hold orden i køleskabet

De fleste kender sikkert til den månedlige oprydning i køleskabet, hvor man finder madvarer med overskredet holdbarhedsdato bagerst i køleskabet. Forsøg i stedet at hold orden i køleskabet og hold de ældste fødevarer forrest i køleskabet, så du bruger dem først.

4

Vær kreativ med resterne

Rester kan næsten altid omdannes til en anden ret. Lav for eksempel mos eller suppe af de sidste grønsagsrester. 

5

Pres og klip

Der går overraskende meget til spilde i kartonen med youghurt eller i ketchupflasken. En god saks giver adgang til de sidste rester.

Gode råd: Fem veje til mindre madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce