God nyhed til cyklister i Kingstrup: Nu bliver vejen udvidet

I flere år har lokale kræfter i Kingstrup, Ejby og Gelsted af flere omgange kæmpet for en cykelsti i Kingstrup, da cyklisterne har følt sig utrygge ved at køre på strækningen. Nu er den på vej. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

God nyhed til cyklister i Kingstrup: Nu bliver vejen udvidet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu ser det endelig ud til, at cykelforholdene mellem Gelsted og Ejby i Kingstrup bliver forbedret efter et stort ønske fra lokalområdet. En reel cykelsti er ikke på tale, men trafiksikkerheden øges ved at udvide vejen og skabe bedre plads til cyklisterne.

Kingstrup: Utrygheden ved at cykle i Kingstrup for især skolebørn mellem Gelsted og Ejby har været et debatemne de seneste år, og nu sker der noget i området.

Middelfart Kommune har nemlig besluttet at udvide vejen så meget som muligt, så der skabes bedre plads til cyklisterne gennem Kingstrup. En decideret cykelsti på 130 centimeter, som reglerne siger, den skal være, er ikke mulig, men Trafik- og Vejchef i Middelfart Kommune Uffe Høybye forklarer, at den fundne løsningen er det bedste kompromis.

- Vores udfordring igennem Kingstrup er, at mange af husene ligger meget tæt på vejen, så jeg kan ikke lave enten cykelsti eller fulde kantbaner, som er 130 (centimeter red.), gennem Kingstrup, uden at vi fjerner tre-fire huse, og det har vi ikke råd til, fortæller Uffe Høybye.

Vi har prøvet at finde en pragmatisk løsning, som på ingen måde lever op til de regler, der findes i vores lærerbøger, men omvendt så tænker vi ud fra en pragmatisk tilgang, og så giver det cyklerne langt bedre forhold, end de har i dag.
Uffe Høybye, trafik- og vejchef i Middelfart Kommune

Bedre forhold end i dag

I stedet vil vejbanen blive udvidet op til 110 centimeter det meste af vejen gennem Kingstrup, bortset fra fire steder hvor husene ligger så tæt på vejen, at det kun er muligt at udvide med 70 centimeter.

- Vi har prøvet at finde en pragmatisk løsning, som på ingen måde lever op til de regler, der findes i vores lærerbøger, men omvendt så tænker vi ud fra en pragmatisk tilgang, og så giver det cyklerne langt bedre forhold, end de har i dag, og det er et projekt, der er til at betale, forklarer Uffe Høybye.

Vejudvidelsen kommer til at koste nogle hække på strækningen samt foreløbig 2,8 millioner kroner, og frem mod sommerferien skal en ekspropriationsproces i gang, hvor trafik- og vejafdelingen i Middelfart Kommune skal snakke med de personer, som bliver berørt. Efter planen går arbejdet i gang i løbet af efteråret.

Dialog med lokalområdet

Trafikchefen har sammen med sine medarbejdere været ude at snakke med både Ejby Skole, lokaludvalget fra Ejby, Gelsted skole og flere af de cyklister, som bruger strækningen, for at komme frem til en løsning, der passer alle, og det nye forslag tages godt imod fra formanden for Gelsted Børneunivers' skolebestyrelse, Marianne Blædel Karlshøj.

- Det synes vi er en rigtig vigtig prioritering. Vi har haft underskriftindsamling og har prøvet at arbejde på kryds og tværs med politikere og forvaltningen for at finde ud af, hvordan vi kunne lave den her cykelsti. At du siger den kommer er jo helt fantastisk, fortæller Marianne Blædel Karlshøj.

Det er et skridt på vejen ifølge skolebestyrelsesformanden, og netop bedre forhold for de cyklende skolebørn er vigtig - især efter man lukkede overbygningen på Gelsted Skole og sendte eleverne ud på en knap syv kilometer lang cykeltur til Ejby Skole.

- I Gelsted Skoles skoleområde er der nogle børn, som har op til 50 minutter til en time til skole. Det betyder, at en del børn sidder i flere timer om ugen i en skolebus, fordi de har langt til skole, forklarer Marianne Blædel Karlshøj, som håber, at det vil få endnu flere børn til at føle sig trygge i trafikken og tage cyklen i skole.

God nyhed til cyklister i Kingstrup: Nu bliver vejen udvidet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce