Middelfart: SOS Gambia rykker ind i julebyen i Middelfart sammen med Strikkecaféen fra Asperup Sognehus fredag den 22. og lørdag den 23. december.

- Er der nogle, som lige mangler en varm julegave til tante Oda, er vi klar med et hjemmelavet slumretæppe i årstidens farver. Vi har også små færdigpakkede mandelgaver som håndskårne trædyr eller julehjerter. Bivokssæben er også en fin lille gave. Vi har også lige fået ny forsyning af håndflettede kurve lavet af sivene, som vokser ved Gambiafloden, fortæller Lis Kristensen fra SOS Gambia.

Alle indtægter fra salget går til SOS Gambias skoleprojekt i Tujereng i det lille vestafrikanske land.

SOS Gambia og strikkecaféen er også klar med et arbejdende værksted i julebyen med gode råd til strik og hæklin.

- Vi samler også garnrester ind. Alt kan anvendes til tæpper, babytøj, og vi uddeler det selv direkte til fattige familier i landsbyer og slumkvarterer i Gambia, fortæller Lis Kristensen.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.