Genvundet Michelin-stjerne til Fænøsundejere: Samme opskrifter men forskellige stemninger

Ægteparret Mette Derdau og Michael Munk overtog Restaurant Fænøsund og Fænøsund Marina i december. Det var midt i højsæsonen for deres restaurant, Memu, i Vejle, så det har været en hektisk tid for ægteparret. Når der åbnes op nede på marinaen, fortæller Michael Munk, at der er noget at glæde sig til. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Genvundet Michelin-stjerne til Fænøsundejere: Samme opskrifter men forskellige stemninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fænøsundejerne har igen vundet en Michelin-stjerne for deres restaurant Memu i Vejle, men Restaurant Fænøsund og Restaurant Fænøsund Marina skal kunne stå alene. Derfor kan nogle af de samme opskrifter gå igen fra restaurant til restaurant, men ud over det kan forretningerne ikke kædes sammen.

Middelfart: Det blev til en genvundet Michelin-stjerne til ægteparret Mette Derdau og Michael Munk for deres restaurant Memu i Vejle. I december overtog de Restaurant Fænøsund fra Jørgen Skjoldborg, men selvom stjernestøvet nærmest ikke har lagt sig over ægteparret endnu, så mener Michael Munk ikke, at det vil smitte af på Fænøsund.

- Det er jo vidt forskellige forretninger i to forskellige byer med forskellige indretninger. Fænøsund er små borde, knirkende gulve og dårlig akustik. Det er en helt anden forretning, men når det er sagt, så er det stadig den samme opskrift på is og hummersuppen, så på et eller andet punkt, så går mange af de opskrifter igen, fortæller Michael Munk.

Men Restaurant Fænøsund og Restaurant Fænøsund Marina skal gerne kunne bære sig selv, som de historiske bygninger og restauranter de er.

- Det ville være at skyde sig selv i foden at kæde Fænøsund sammen med en Michelin-restaurant. Man får value for money på Fænøsund. Om aftenen får man fem retter og vin, kaffe og te for under 1000 kroner. Sådan som det er nu, kan vi ikke kæde det sammen med vores andre forretninger, siger Michael Munk.

Træningsdage sikrer kvaliteten

Michael Munk fortæller, at folk har taget godt imod dem på Fænøsund, og der er travlt til frokost de fleste dage, men man kan godt mærke, at det er vinter, og der er derfor ikke så mange gæster om aftenen. Men folk kommer med god respons og har set frem til noget nyt.

- Selvfølgelig er der nogen, der har visse forventninger til os ud fra vores restaurant i Vejle (Memu red.). Vi har fire forretninger, og jeg kan ikke vende bøffer i alle fire forretninger på samme tid, men vi træner selvfølgelig vores personale op, forklarer Michael Munk.

Træningsdagene skal sikre den samme kvalitet og sprog på alle restauranterne, heriblandt hvordan man snakker med gæsterne og hvordan man steger det her kød bedst.

- Gæsterne skal gerne have den samme mavefornemmelse og den samme respons alle steder. Ligesådan gælder det med vinen. Det er vidt forskellige vin, men Mette (Derdau red.) har brugt lang tid på at vælge den vin, der passer til den restaurant, siger Michael Munk.

Genvundet Michelin-stjerne til Fænøsundejere: Samme opskrifter men forskellige stemninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce