Gelsted i oprør mod genbrugs-lukning

Liselotte Heden samler underskrifter ind mod lukningen af genbrugsbutikken, og de vil blive afleveret på rådhuset senere. Til højre ses to af stedets ansatte, der har fået besked på ikke at udtale sig til avisen.
Foto: Hans Østergaard

Gelsted i oprør mod genbrugs-lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underskriftsindsamling i fuld gang, mens frivillige kræfter vil omdanne butikken til en forening

GELSTED: Stemningen i genbrugsbutikken på Gelsted Genbrugscenter plejer at være afslappet og munter.

Men i disse dage har tonen fået en både sørgmodig og oprørsk klang.

Sørgmodig hos de 20 ansatte, der med et politisk pennestrøg kan stå uden fleksjob til nytår, og oprørsk hos stedets mange kunder, der ikke uden videre vil finde sig i at få lukket den genbrugsbutik, som har været på stedet i 25 år.

Der er således indledt en underskriftsindsamling mod stedets lukning, og på mindre end to dage var der i går middag samlet op mod 300 underskrifter ind.

- Jeg er kommet her i alle årene, og da jeg fik at vide, at stedet skal lukke, kunne jeg slet ikke sove om natten. Vi er altid blevet mødt med en meget fin betjening af stedets personale, og det er simpelthen et sted, vi ikke vil undvære, sagde Hanne Andersen, der kommer hele vejen fra Assens for at handle i Gelsted.

Liselotte Heden har heller ikke tænkt sig at sidde luknings-truslen overhørig.

Hun tog egenhændigt til Middelfart onsdag for at samle underskrifter ind, og middelfarterne var så lydhøre, at hun fik 60 stk. med hjem.

- Der var kun tre, der ikke ville skrive under, siger hun.

Personalet på stedet var alle kede af det, men det måtte de ikke fortælle til avisen. I hvert fald var de blevet bedt om at henvise til forvaltningen, hvis pressen skulle finde på at dukke op.

Videre som forening?

Udtale sig vil Arne Rasmussen til gengæld gerne.

Han er formand for Gelsted Borgerforening, der i øjeblikket er i fuld gang med at arrangere det kommende Gelsted Marked.

- Vi har i bestyrelsen talt om muligheden for, at genbrugsbutikken kan køre videre som forening. Holmegården og området omkring er jo på mange måder vores kulturø. Vi mangler bare at grave voldgraven rundt om, siger han.

Han forestiller sig et repræsentantskab, der kan sørge for driften af genbrugsbutikken.

- Det skal ikke ligge i borgerforeningens regi, for vi har nok med markedet, men man kunne tænke sig, at repræsentanter fra forskellige foreninger kunne deltage, og jeg vil da heller ikke udelukke, at borgerforeningen kunne spæde til økonomisk, hvis det bliver nødvendigt.

Men vi taler på frivillig basis. Vi kan jo ikke lønne folk, siger Arne Rasmussen, der tror på ideen, fordi butikken med 25 år på bagen har vist, at kundegrundlaget er til stede.

Såvel Hanne Andersen som Liselotte Heden hilser initiativet velkomment - hvis det virkelig er sandt, at genbrugsbutikken lukkes af kommunen til nytår.

Gelsted i oprør mod genbrugs-lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce