Harndrups 22-årige speedwaykører sætter nu for alvor talentet på prøve i sportens moderland.

Harndrup: Den tidligere ungdomsverdensmester i speedway Jacob Bukhave tager nu det måske afgørende skridt i karrieren og har skrevet en étårig kontrakt med engelske Red Car Bears i den næstbedste engelske speedway-række, Premier Leauge.

Jacob Bukhave har siden de mange sejre som ungdomskører i Fjelsted haft svært ved for alvor at slå igennem som seniorkører i 500 kubikklassen, blandt andet på grund af skader. Således er det kun blevet til en enkelt optræden for Fjelsted i Den Danske Speedway Liga og forskellige løb for tre andre danske klubber i den næstbedste danske række, 1. division.

Den 22-årige mekaniker fra Harndrup betegner det derfor også som alvorens time, når han 24. marts drejer håndtaget i bund i Middlesbrough.

- Det er nu, det er nu. Det er nu, jeg skal vise, at evnerne rækker til at bide skeer med de store, siger Jakob Bukhave, der altid har haft en drøm om at køre i udlandet.

- Jeg er spændt, men jeg har en god mavefornemmelse og kan mærke, at der venter noget stort, siger Jacob Bukhave.

Læs mere i Fyens Stiftstiende i dag.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.