I lørdags blev et arbejde igennem to år fuldbragt, da folkebåden Tibbe blev søsat i Middelfart 40 år efter, at den blev bygget samme sted.
Middelfart: Taler, pølser og øl var med til at fejre, at Middelfart efter 42 års afsavn og to års restaurering igen kunne hilse på den historiske nordiske folkebåd Tibbe, der blev bygget i 1969 af den lokale bådebygger Thorkild Lind, der blev udlært fra Middelfart Bådebyggeri.

- Det smukke resultat står her klar til søsætning - forvandlet fra et slidt skrog til en smuk dokumentation af dansk bådebyggerhåndværk.

Sådan sagde oldermand Jan Glinvad fra Lillebælt Smakkelaug, der med hjælp fra Tuborgfonden købte båden tilbage og satte den i så god stand, at den nu kan sejle igen.

Det har taget tre-fire mænd konstant arbejde en dag om ugen igennem et par år at få båden til at se ud, som den gjorde, da den blev bygget. 

Cirka 40 interesserede var mødt op til præsentationen af båden på værftet i Havnegade.

Nogle af dem vil efterfølgende, som medlemmer af Lillebælt Smakkelaug, der vil formidle bådebyggertraditionen fra lokalområdet, få lov til at sejle i den gamle båd.

Det forlyder, at Smakkelaugets medlemmer fremover vil sejle i båden om onsdagen.
  • fyens.dk