Fynsk protest over gasledning: Storpolitik smadrer byudvikling og natur

Johannes Lundsfryd mener, at Energinet burde flytte gasledningen længere sydpå. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fynsk protest over gasledning: Storpolitik smadrer byudvikling og natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) og energiudvalgsformand Morten Weiss-Pedersen (K) er begge klar til at protestere over placeringen af en ny gasledning.
  • - Men uanset, hvor meget vi protesterer, vil det blive overordentligt svært at ændre på, erkender Morten Weiss.

Nordvestfyn: Storpolitik står over for lokale interesser i sagen om etableringen af en ny gasledning, der skal lede gas fra Norges gasfelter i Nordsøen til Polen.

På den ene side står Golfklubben Lillebælt, bundgarnsfisker Allan Buch og en række andre lodsejere, der vil blive negativt påvirket af den foreslåede placering af ledningen. På den anden side står de sikkerhedspolitiske interesser for at gøre især Polen uafhængig af gas fra Rusland.

Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) forstår godt intentionerne bag at gøre Polen uafhængig af Rusland men er alligevel stærkt kritisk over for projektet.

- Det ene hensyn handler om borgerne og muligheden for udvikle vores byer, som gasledningen vil begrænse. Det andet handler om naturen i Lillebælt, hvor man formentligt vil komme til at gøre permanent skade på havmiljøet. Jeg mener, at man skulle placere ledningen længere sydpå, hvor ledningen ikke vil gøre så stor skade på havbunden, siger Johannes Lundsfryd, der desuden stiller spørgsmålstegn ved den overordnede satsning på gas i stedet for mere vedvarende energikilder.

- Det giver jo god mening at skifte fra kul til gas, men hvorfor ikke gå skridtet videre? Vi har jo også mange danske virksomheder, som bidrage med teknologien, siger han.

Storpolitik overtrumfer

Det skabte vrede hos blandt andre Jørgen Jæger Pedersen, der er formand for Golfklubben Lillebælt, da formanden for Miljø- og Energiudvalget, Morten Weiss-Pedersen (K), i sidste uge udtrykte forståelse for det overordnede formål med projektet i et indslag på TV2/Fyn.

Han fastholder dog, at han godt kan se fornuften i at gøre Polen uafhængig af Rusland men understreger samtidig, at han bakker op om, at Middelfart Kommune protesterer over ledningens placering.

- Jeg vil meget gerne have den flyttet sydpå, og vi skal gøre forsøget. Men uanset, hvor meget vi protesterer, vil det blive overordentligt svært at ændre på, når der er så store sikkerhedspolitiske interesser på spil, siger Morten Weiss-Pedersen.

Fynsk protest over gasledning: Storpolitik smadrer byudvikling og natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce