Fynsk iværksættersucces: - Uden min kone havde jeg lukket efter et år

Det er blandt andet en fremføringsløsning som denne, der sørger for at tusindvis af små kontakter vender og placeres rigtigt, når de når frem til det ønskede sted på produktionslinjen, Niels Sørensen designer og forhandler. Foto. Søren Gottwald

Fynsk iværksættersucces: - Uden min kone havde jeg lukket efter et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en svær start som selvstændig for 15 år siden fandt Niels Sørensen melodien og har netop bygget nyt domicil på Korsholm Allé.

Middelfart: Årlige overskud på to-tre millioner kroner og nyt domicil til fem millioner. Manden bag United Components, der designer og sælger automatiseringsløsninger i Skandinavien, Niels Sørensen har svært ved ikke at smile. Men ansigtsudtrykket var anderledes anstrengt efter første år som selvstændig. Og uden hustruen Anette havde alting set anderledes ud i dag.

Niels Sørensen brugte næsten en kvart million kroner på markedsføring, messer og andre opstartsopgaver det første år og solgte kun for 7.518 kroner, så bundlinjen ved udgangen af 2003 var alt andet end positiv.

- Men bag enhver slatten mand, står som bekendt en rank kvinde, siger Niels Sørensen og uddyber.

- Vi havde sparet en halv million kroner op og havde lidt at stå imod med, og det lykkedes Anette at få mig overtalt til at prøve i hvert fald et år mere.

Det er han lykkelig for i dag, for allerede i 2004 begyndte første års store salgsindsats at bære frugt, og siden er det gået støt fremad for United Components, der i 2016 omsatte for 30 millioner kroner og fik et overskud på godt to millioner kroner før skat og afskrivninger.

Den 47-årige middelfarter forventer at sælge for 32 millioner kroner i år og realisere et plus på den højde side af to millioner kroner. Så velpolstret er virksomheden nu, at halvdelen af det fem millioner kroner dyre byggeri på Korsholms Allé 21 er betalt kontant.

Fakta
47-årige Niels Sørensen kom til Middelfart med sine forældre fra Sjælland som syvårig.Han er gift med sygeplejerske Anette Sørensen, parret har to døtre.

Niels Sørensen er udlært kleinsmed hos den hedengangne Middelfartvirksomhed Reymo, der blandt andet konstruerede maskiner til Variant og Cylindric.

Han forlod en stilling som divisionsdirektør for Bosch Rexroth i Danmark, da han i 2003 etablerede virksomheden UCDK.

- Det endte med at blive for mange powerpoints, for megen drift og for lidt udvikling. Jeg er rastløs af natur, og der skulle ske noget nyt, forklarer Niels Sørensen. 

UCDK skiftede i for to år siden navn til UC - United Components.

UC beskæftiger i dag syv mennesker og omsatte sidste år for knap 32 millioner kroner og  realiserede et overskud på godt to millioner. Egenkapitalen er på cirka 5 millioner kroner. Virksomheden sælger og designer automatiseringsudstyr til maskinbyggere.

Når det ikke handler om UC og familien, ses Niels Sørensen for fuldt fart på de vestfynske landeveje i Middelfart Cykel Clubs røde og hvide trøjer, hvos UC også er sponsor.
Niels Sørensen er netop rykket ind med sin virksomhed United Components i 350 nyopførte kvadratmeter på Korsholm Allé. - Vi ville gerne have nogle rammer, der signalerer det premium-segment, vores tyske produkter ligger i, forklarer den 47-årige middelfarter. Foto:; Søren Gottwald
Niels Sørensen er netop rykket ind med sin virksomhed United Components i 350 nyopførte kvadratmeter på Korsholm Allé. - Vi ville gerne have nogle rammer, der signalerer det premium-segment, vores tyske produkter ligger i, forklarer den 47-årige middelfarter. Foto:; Søren Gottwald

Tyske produkter

I første omgang var det behovet for et værksted, som fik Niels Sørensen til at droppe lejemålet på Lollandsvej og bygge nyt på hjørnet af Korsholms Allé og Fynsvej.

- Men vi ville også gerne have nogle rammer, der signalerede de værdier, vores premium-produkter repræsenterer, fortæller Niels Sørensen, mens han viser rundt i de 350 lyse og højtloftede etagemeter beklædt med canadisk cedertræ udvendigt.

United Components lagde ud med eneforhandlingen i Danmark af tyske automatiseringsenheder til opbygning af specialmaskiner og industrirobotter. UC dækker i dag hele Skandinavien. I alt beskæftiger virksomheden syv mennesker i Danmark og Sverige.

- Vi hjælper blandt andet med gribe og fremføringsløsninger til maskinfabrikker og robotkonstruktører, når de skal lave produktionsudstyr til for eksempel Velux, Grundfos og Danfoss. Vores styrke er ikke kun en høj kvalitet. Vi lever af at sælge gode idéer og kan med vores seks, tyske samarbejdspartnere levere mere komplette løsninger - i modsætning til vores konkurrenter, der tvinger maskinopbyggerne ud i flere leverandører, forklarer Niels Sørensen og nævner som eksempel, at United Components i dag råder over 5500 gribeløsninger, der kan tage om alt lige fra en motorblok til en nål.

Kun Skandinavien

Når det gælder fremtiden betegner Niels Sørensen United Components som en speedbåd, der aldrig skal blive så stor, at den mister evnen til hurtigt at ændre kurs.

- Vi skal hele tiden være oppe på tæerne og kunne flytte os hurtigt, når markedet ændrer sig. Skandinavien er et optimalt markedsområde for en virksomhed som United Components, når vi har en sælger på plads i Norge, har vi nået den rette størrelse uden at miste manøvredygtigheden, vurderer Niels Sørensen.

Fynsk iværksættersucces: - Uden min kone havde jeg lukket efter et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce