Fynsk gynækolog optog nøgen steddatter

Fyns Politi
Foto: Michael Bager/Fynske Medier

Fynsk gynækolog optog nøgen steddatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som en konsekvens af dom i Landsretten i Odense, må 57-årige Niels Lund ikke have med børn under 18 år at gøre i sit erhverv som gynækolog i Middelfart i et år

57-årige Niels Lund, der driver Gynækologisk Klinik i Middelfart, blev onsdag eftermiddag kendt skyldig i at have befamlet én steddatter og beluret en anden. Det skete i Østre Landsret i Odense.

Tilbage i februar kaldte dommer Jens Lind det for en hård dom, da Niels Lund i byretten blev idømt 30 dages ubetinget fængsel for at have stillet et spionkamera op i husets badeværelse, så det kunne optage hans 17-årige steddatter, mens hun gik i bad.

Den vurdering var dommerne i landsretten dog ikke enige i, da de også valgte at kende Niels Lund skyldig i at have befamlet en anden steddatter på bryster og balder i forskellige situationer igennem en årrække på otte år.

Den endelige dom over Niels Lund kom derfor til at lyde på 60 dages ubetinget fængsel.

Anklager Henrik Blichmann var dog mest tilfreds med, at dommerne også valgte at fratage Niels Lund retten til at have med børn under 18 år at gøre i sit erhverv som gynækolog eller i forbindelse med eventuelle tillidsposter i fritiden i det næste år.

- Det var en af de vigtigste grunde til, at vi valgte at anke dommen fra byretten. Vi mente, at man skulle tage hans ret til at have med helt unge patienter at gøre, sagde Henrik Blichmann efter dommen var afsagt.

Hverken Niels Lund eller Mogens Juhl havde nogen kommentarer til dommen. De virkede dog begge tydeligt overraskede over, at han blev dømt for at have befamlet sin ældste steddatter i perioden mellem 2003 til 2011 - fra pigen var 14 til 22 år.

Da Niels Lund, umiddelbart før dommen skulle falde, tog ordet, var det da også tydeligt, at han var frustreret over anklagerne.

- Jeg er blevet anklaget for noget, hvor jeg ikke har nogen mulighed for at bevise min uskyld. Jeg har erkendt, at jeg har fotograferet min anden steddatter i badet og det vil jeg tage min straf for, sagde Niels Lund og fortsatte:

- Jeg kan ikke lade være med at sige, at det aldrig havde gjort nogen skade, hvis det ikke var blevet opdaget.

Normalt oplyser Fyens.dk kun navnet på dømte, som straffes med mindst et års ubetinget fængsel. Men vi afviger fra navnereglerne og bringer navnet på dømte, der besidder særligt betroede stillinger, som berettiger, at offentligheden får kendskab til dømtes identitet.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag

Vi beklager.
Pga. upassende kommentarer har vi været nødsaget til at fjerne muligheden for kommentarer på denne artikel.

Fynsk gynækolog optog nøgen steddatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce