Fynsk boligeventyr: Risikerer statens veto

Det kan blive muligt at bygge huse på Skrillinge Strand. Et lokalplanforslag er i høring, og det glæder Ib Barren, som har ventet længe på at få lov til at bygge et hus på sin grund. Men staten kan nedlægge veto.
Foto: Peter Leth-Larsen

Fynsk boligeventyr: Risikerer statens veto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er usikkert, om staten vil blåstemple en ny lokalplan for Skrillinge Strand, selvom ny lovgivning er på vej.

Middelfart Kommune venter i øjeblikket svar på, hvorvidt staten vil sætte en stopper for planerne om at omdanne noget af området ved Skrillinge Strand til boliger.

Lokalplanforslaget er lavet og sendt i høring, men staten kan ende med at sige nej til planen, som indeholder muligheden for op til 21 boliger ned mod Fænøsund og Teglgårds Bugt.

Da kommunen for godt et år siden bad naboer og interessenter om indspark i en såkaldt idéfase, kom Naturstyrelsen med et kritisk svar.

Styrelsen pegede således på, at området ligger i den kystnære zone og i et område, der er udpeget som værdifuldt landskab, samt at kommunen allerede havde planlagte boligområder ved Skrillinge, der ikke var udnyttet.

Alligevel fortsatte kommunen med at lave et lokalplanforslag og en miljørapport, som er i høring frem til den 16. februar.

Planchef Jørgen Knudsen håber, at kommunen har lavet sit hjemmearbejde ordentligt, så staten ikke nedlægger veto mod den.

Lovændring undervejs

En joker er imidlertid, at regeringen i slutningen af fjor kom med et vækstudspil med blandt andet ønsket om en liberalisering af planloven. Der lægges for eksempel op til en ophævelse af kystnærhedszonen, så der bliver større kommunal frihed til planlægning langs kysterne.

- Vi kan godt se, at der i de oplæg, der er kommet, er noget i spil i kystzonen. Det lægger op til, at den tre kilometer kystzone skal væk, så man skal behandle sagerne som almindelige landzonesager. Men det, jeg mest har set, er, at det er nogle kyst- og turismeprojekter, man ligesom prioriter og siger god for, hvorimod boligbebyggelse har jeg ikke set, at man ændrer signaler på, siger Jørgen Knudsen.

Fynsk boligeventyr: Risikerer statens veto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce