Christian Pryds var en eksemplarisk samfundsborger, der stoppede en kraftigt slingrende formodet spritbilist.

Men som Fyens Stiftstidende skrev i går, mente Fyns Politi ikke, at de kunne løfte bevisbyrden, og undlod derfor at tage en blodprøve fra bilisten, og sigtede ham heller ikke for spirituskørsel.

Ifølge politiets egne statistikker fra 2008 er der en gennemsnitlig responstid på 10 minutter for anmeldelser om spirituskørsel.

Fyens Stiftstidende spurgte politiinspektør Bjarne Sørensen, der er ansvarlig for beredskabet i Fyns Politi, hvad der gik galt i denne sag.

-Hvorfor gik der så lang tid inden politiet nåede frem?

- Der var andre mere presserende opgaver for politiet i det tidsrum anmeldelsen kom, som forlængede responstiden.

- Men hvorfor fik bilisten lov til at slippe helt?


- Der var ikke lovgrundlag for en varetægtsfængsling eller for at tage en blodprøve, fordi der lå flasker i bilen, og ingen havde holdt øje med, om manden drak efter endt kørsel.

- Vi skal lade enhver tvivl komme den mistænkte til gode. Man har vurderet, at Christian ikke skulle gå så tæt på bilistens bil, at han kunne holde øje med om han drak af hensyn til Christians personlige sikkerhed. Christian var jo allerede blevet overfaldet en gang.

- Skal folk stoppe en slingrende bilist, når de ikke kan være sikre på, om politiet kommer?

- Jeg har meget stor respekt for borgere, der reagerer, og synes, det er ærgerligt, at Fyns Politi for en sjælden gangs skyld ikke kunne fange den føromtalte bilist på hjul, lover politiinspektør Bjarne Sørensen.

Bjarne Sørensen anbefaler stadig borgere, der oplever mistænkeligt slingrende bilister, at følge roligt efter dem samtidig med at de ringer til politiet.

Så vil Fyns Politi gøre, hvad de kan for at fange dem på hjul.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Han standsede slingrende bilist - politiet lod manden gå

Han standsede slingrende bilist - politiet lod manden gå