Nu får borgerne i Gelsted nye muligheder for at komme i god form. Det er EIK Motion, der åbner træningsfaciliteter.

Gelsted: Der bliver god mulighed for at indfri sit nytårsfortsæt, hvis man bor i Gelsted og har i sinde at komme i bedre form i det nye år. Den 1. januar åbner EIK Motion i Ejby nemlig træningsfaciliteter i Gelstedhallen.

Der er aftalt et lokale, der kan bruges til formålet, og nu mangler man blot nogle frivillige, der vil være med til at få det hele til at køre rundt.

Onsdag lagde formand for EIK Motion, Kent Nørkær Steffensen, et opslag på Facebook-gruppen "Gelsted", og her var der hurtigt glæde og entusiasme at spore.

- Jeg fik tre tilkendegivelser fra folk, der gerne vil være med. Vi skal bruge omkring 10 for at løfte det her. Det lokale engagement er vigtigt for at få det op at køre, siger han og fortsætter:

- Det er frivillige til dagligdagsopgaver som instruktion i brug af maskinerne, at lægge programmer for nye medlemmer, indmelde folk og holde dagligt opsyn.

Mulighed for holdtræning

Når dørene til de nye faciliteter åbnes, så kan man træne individuelt eller på hold - hvis altså der kan findes instruktører til det. Drømmen er at kunne tilbyde cirkeltræning, crossfit og HIIT, der er en effektiv måde at forbedre konditionen, forbrænde fedt og bibeholde muskelmasse.

Nye instruktører tilbydes uddannelse inden for den træningsform, de ønsker at undervise i, og det er EIK Motion, der betaler for uddannelsen. Dertil kommer, at man får gratis træningstøj og fri adgang til alle træningsfaciliteter. Også efteruddannelse kommer på tale, og Kent Nørkær Steffensen håber, at det er nogle forhold, som kan få de frivillige til at blive som instruktører i nogle år.

Som medlem i EIK Motion kan man frit vælge, om man vil træne i Ejby eller Gelsted, oplyser han endvidere.

Træning for alle

Når dørene til det nye center åbnes, bliver det til et træningscenter, som de fleste kender det i forvejen. Der vil være nogle standardmaskiner som løbebånd, romaskine og traditionelt træningsudstyr.

- Det er vores mål, at dette henvender sig til den brede befolkningsgruppe på 15-99 år. Det skal være rart at komme der, siger Kent Nørkær Steffensen og lover, at det ikke bliver et sted, hvor de store hormon-bøffer skal pumpe jern.

- Det er vi slet ikke interesserede i, forsikrer han.

Der er opstartsmøde i Gelstedhallens caféteria den 23. oktober klokken 19, og alle interesserede er meget velkomne til at møde op eller give besked til EIK Motions formand, hvis man er interesseret i at deltage i det frivillige projekt.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Medlemspres: Derfor åbner EIK Motion op i Gelsted

Medlemspres: Derfor åbner EIK Motion op i Gelsted

Medlemspres: Derfor åbner EIK Motion op i Gelsted

Medlemspres: Derfor åbner EIK Motion op i Gelsted