Masser af kunst og fantasi på Nørre Aaby Skole for tiden
NØRRE AABY: - Vi har bare brugt vores fantasi, og så kom idéerne helt af sig selv, siger Mads Hammer.

Og det er nøjagtig, hvad det hele drejer sig om i Nørre Aaby for tiden.

Tre klassetrin arbejder nemlig med kunst på et lidt højere plan, end den sædvanlige undervisning i billedkunst giver mulighed for.

Via Kunstrådet under Huskunstnerordningen har skolen fået bevilget 42.000 kroner - eller 75 procent af udgifterne til at have tre professionelle kunstnere koblet på klasserne i en uges tid.

Fra Danske Banks Initiativfond kommer yderligere 35.000 kroner til projektet.

De tre lokale kunstnere er Frede Troelsen, Birgitte Thorlacius og Jan Jensen.

3., 4. og 5. klassetrin - flere end 100 elever i alt - har været på besøg hos kunstnerne, og kunstnerne har været med i undervisningen på skolen.

I går var Jan Jensen i færd med at udfordre eleverne i 3. klasse til at skabe fremtidens menneske.

For Mads Hammer, Mads Pedersen og Marie Troelsen kom der en hus-robot ud af anstrengelserne - skabt ved hjælp af en halv kontorstol, en cykelhjelm og en plastic-slange - samt altså en god portion fantasi og lidt sølvfarvet maling.

Masser af lokal kunst

- Det er sjovt at lave noget andet, end vi er vant til, og det er godt, at vi kan få en hel dag til det, siger Mads Hammer.

Også for elevernes lærere er processen anderledes.

- Det er sjovt at se, hvordan en "rigtig" kunstner arbejder. Og så har det været godt for eleverne at finde ud af, at der rent faktisk bor mange kunstnere helt lokalt, siger Anita Madsen.

De mange værker og skulpturer udstilles på skolen fra 13. juni, så også forældrene kan se, hvad der er bedrevet. Og de tre medvirkende kunstnere har lovet også at stille et enkelt af deres værker op - så der er noget at sammenligne med.
  • Fyens Stiftstidende