Fra søndag 13. august skal der skiftes asfalt i det østgående spor på E20 hen over Vestfyn. Det vil forlænge rejsetiden, advarer Vejdirektoratet.

I begyndelsen af juni begyndte Vejdirektoratet at skrælle gammel asfalt af det vestgående spor på den Fynske Motorvej mellem afkørsel 54, Vissenbjerg, og 57, Nr. Aaby. Der blev lagt ny belægning for at give en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse.

Arbejdet blev udført i aften- og nattetimerne for at genere trafikanterne mindst muligt, fordi det var nødvendigt at lukke for trafikken i det spor, hvor der blev arbejdet.

Nu er turen kommet til det østgående spor, som skal have samme behandling, og også her vil arbejdet foregå om aftenen og om natten, oplyser Vejdirektoratet, som begynder at affræse den gamle vejbelægning søndag 13. august.

Herefter skal den underliggende belægning repareres, før ny asfalt lægges på motorvejen.

Asfaltarbejdet starter lige øst for frakørselsrampe 57, Nr. Aaby, og slutter ved tilkørselsrampe 56, Ejby.

Til- og frakørsel spærret

Arbejdet begynder søndag klokken 20 og varer indtil klokken seks mandag morgen. Herefter foregår det mellem klokken 19 og 06 - på fredage og søndag begynder det dog først klokken 20.

Mens arbejdet står på, ledes trafikken i det østgående spor over i det vestgående, så der bliver en vejbane farbar i begge retninger. Der vil være nedsat hastighedsbegrænsning, hvor der arbejdes, og tilkørsel 57, Nr. Aaby, og til- og frakørslen ved Ejby i østgående retning vil blive spærret i arbejdsperioderne.

Det giver risiko for kødannelser, advarer Vejdirektoratet, som derfor opfordrer til, at man regner med ekstra rejsetid. Når der ikke arbejdes på motorvejen, dvs. i dagtimerne, vil alle spor dog være åbne for normal trafik.

Vejdirektoratet forventer, at arbejdet vil vare cirka to uger.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.