Engang var han en del af den hårde kerne i rockerklubben Mental Midgets. I dag er han amatørskuespiller
EJBY: Som han sidder der ved det mørke træbord på bodegaen "Kims Corner" med en juleøl i hånden og et smil på læben, er det svært at forestille sig, at han engang har været en af egnens hårdkogte rockere.

Han er ikke ret høj og ikke ret bred. Hans halvskaldede isse skinner om kap med hans øjne. Han er glad.

Egentlig hedder han Kent Olsen, men siden han som 12-årig styrtede af sted på skøjtebanen i Fredericia, har han kun heddet Speedy. Og ifølge hans venner er det et meget passende navn.

- Der er altid gang i den og fart over feltet med Speedy, bryder ejeren af "Kims Corner", Kim Haugsted, ind.

Det kan han have ret i. Speedy er 42 år og hævder selv at have levet livet, som var han det dobbelte.

Livet som rocker

I midten af 1980'erne blev han medlem af rockergruppen Mental Midgets, som dengang var en underafdeling af Hells Angels. I 10 år slog han sine folder i rockerborgen i Kingstrup.

- Det var vildt, det var voldsomt - det var alle tiders, siger Speedy med et eftertænksomt drømmende blik.

Han vil ikke fortælle så meget om sin tid i Mental Midgets, men han siger da, at han godt kan savne de gode gamle dage i klubben.

- Jeg fik så mange oplevelser. Det, jeg oplevede i klubben på de 10 år, er hvad andre måske oplever på 20-30 år, siger Speedy og fortsætter:

- Og jeg savner loyaliteten, der var dengang i gruppen.

Han forlod rockerklubben i 1994, da han blev forelsket i en pige, som han senere valgte at gifte sig med. Ægteskabet holdt dog ikke, og Speedy er igen en fri mand.

- Selvfølgelig er hverdagen i dag mere forudsigelig. Dengang kunne jeg jo aldrig vide, om jeg sad i fængsel den næste dag. Det var bare fest og farver og ud at køre.

Hverdag og venner

Det seneste par år har Speedy arbejdet som asfaltarbejder, og før det tjente han i otte år til dagen og vejen som smed. Han tilbringer meget af sin fritid på bodegaen "Kims Corner", hvor mange af hans venner også holder til.

Og så er han et aktivt og vellidt medlem i den lokale dartklub. En af holdkammeraterne fra klubben, Vivi Hansen, beskriver ham som en rigtig god ven:

- Du kan altid komme til ham, hvis du har et problem. Han har store ører og brede skuldre og er altid klar til at lægge et øre til, hvis man har brug for at snakke.

Det er tydeligvis en blødere mand, der igen er kommet ud i samfundet efter 10 år bag rockerklubbens mure.

Og hvem skulle have troet det?

Speedy er også blevet amatørskuespiller i en teatergruppe i Husby. Her spiller han både skuespil og synger og har været med i klassiske stykker som "Jeppe på bjerget" og "Den gode soldat Svejk".

- Jeg er vild med intensiteten, når vi øver, siger Speedy og uddyber:

- Når vi øver helt vildt i tre måneder og så opfører stykket tre gange. Det giver lidt et kick, forklarer han.

Måske er det bare det kick, som har været styrende for hele Speedys tilværelse - både som rocker, skuespiller og dartspiller.

I hvert fald er hans næste plan at komme til Frankrig og springe bungyjump og paraglide. Og på sigt vil han bare tjene penge og engang få sig en Harley igen.
  • Fyens Stiftstidende