Færdiggørelsen af bycentret sker tre måneder senere end planlagt på grund af farlige stoffer

Middelfart: Det var meningen, at Nytorv - det kommende bycenter i Middelfart - skulle indvies i april 2017, men byggeriet er blevet forsinket med tre måneder, så overdragelsen bliver først 17. juli 2017.

Forsinkelsen skyldes miljøsanering af det gamle rådhus og en større forurening på byggepladsen.

Det oplyser Middelfart Kommune i en pressemeddelelse, som blev udsendt, efter Økonomiudvalget blev orienteret om en ny tidsplan på dets møde mandag eftermiddag.

- Det har vist sig, at det gamle rådhus indeholdt en større mængde farlige stoffer, som besværliggjorde nedrivningen. Blandt andet var der store mængder PCB i vinduesfugerne, så hvert enkelt vindue måtte skæres ud af væggen og køres væk for at afmonteres under særligt lukkede forhold, så naboer og medarbejderne ikke blev forgiftet, forklarer kommunaldirektør Steen Vinderslev.

Hensyn til miljøet

Derudover er der fundet meget slagger i jorden på byggepladsen, og hele 5500 ton gamle murbrokker måtte graves op og køres væk.

- Det tager tid at løse den slags opgaver korrekt, men vi går ikke på kompromis med naboer og medarbejderes sikkerhed og hensyn til miljøet. Derfor er byggeriet forsinket, siger Steen Vinderslev.

Allan Østergaard, der er afdelingschef hos entreprenøren 5E Byg, peger også på, at hensyn til miljø og mennesker kommer først.

- Som totalentreprenør på så stort et projekt, er det da aldrig rart at melde en forsinkelse ud. Men med de miljømæssige udfordringer, som vi er stødt på i forløbet, må man forvente, at det vil tage længere tid. Vi er nødt til at forholde os til den slags komplikationer - det er ikke noget problem, men det er klart at det tager ekstra tid, når vi skal håndtere farlige stoffer efter forskrifterne. Derfor må butiksejere, beboere og rådhusansatte vente de tre måneder ekstra på at få nøglen, siger Allan Østergaard.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling.

Mere om emnet

Se alle
Her skal H&M ligge: Bycenter snart klar til rejsegilde

Her skal H&M ligge: Bycenter snart klar til rejsegilde

H&M-ankomst afventes af handelsliv

H&M-ankomst afventes af handelsliv

Folkets ønske hørt: H&M kommer til Middelfarts bycenter

Folkets ønske hørt: H&M kommer til Middelfarts bycenter