Fortsat uvis fremtid for politistation


Fortsat uvis fremtid for politistation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDELFART:Selv om der i går var hektisk mødeaktivitet på politistationen i Middelfart, kom der ikke noget nyt om politimesterens kamp for at bevare vagthavende i Middelfart.

- Jeg har været til møde med lederne på stationen for at orientere dem om status i forhandlingerne med rigspolitichefen, sagde Ebbe Steen Hansen efter mødet.

Og så gentog han beskeden om, at forhandlingerne føres bag lukkede døre.

- Så længe vi forhandler, udtaler vi os ikke til pressen, lød det fra Ebbe Steen Hansen.

Optimist

Han håber på, at der kan komme en afklaring på den anspændte situation hurtigst muligt.

- Jeg vil gøre mit bedste for, at det her falder på plads hurtigst muligt, lyder det fra politimesteren.

Blandt medarbejderne er der positive forventninger til deres chefs forsøg på at undgå, at Middelfart Politi skal underlægges en kommandocentral i Odense.

Mens Ebbe Steen Hansen konsekvent afviste at udtale sig om udsigterne til et forhandlingsresultat, vil det lokale politis tillidsmand, Steffen Daugaard, godt gå så vidt som at erklære sig for forsigtig optimist.

- Jeg har fået oplyst, at forhandlingerne nu går i retning af en model, hvor Middelfart bevarer vagthavende på stationen i Middelfart, så stationen også fremover vil være bemandet om natten, siger Steffen Daugaard, som er formand for Politiforeningen i Middelfart.

En lukket station i nattetimerne vil nemlig få store og uheldige konsekvenser, mener han.

- Så sent som i nat (natten til torsdag, red.) oplevede vi en biljagt, hvor vi arbejdede sammen med Fredericia Politi. De to anholdte kørte vi i detentionen i Middelfart. Den mulighed vil vi ikke have, hvis vores vagthavende havde siddet i Odense. Så skulle vi have kørt de to anholdte til Odense om natten for at hente dem igen næste morgen. De mange kilometer på motorvejen kan vi bruge bedre herud i vores politikreds, siger Steffen Daugaard.

Smidige metoder

Han er helt på det rene med, at politiet skal spare flere end 200 medarbejdere inden for de kommende tre år. Men han mener, at der findes mere smidige metoder end at samle politiets vagthavende midt på Fyn.

- Jeg kunne med et snuptag finde de besparelser ved at forenkle ledelsesstrukturen i politiet. Hvis vi indførte enstrenget ledelse på landets politistationer, kunne vi undvære flere hundrede ledere. Og det ville vigtigst af alt ikke gå ud over politiets service over for borgerne, mener Steffen Daugaard.

Fortsat uvis fremtid for politistation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce