Fortsat tvivl om Staurbyskov Vandværk

Da Staurbyskov Vandværk har været lukket siden efteråret, får Middelfart by i stedet vand fra Stenstrup og jyske vandværker. Foto: Jørgen Jessen/Scanpix 2016

Fortsat tvivl om Staurbyskov Vandværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er stadig usikkert, hvornår Staurbyskov Vandværk, der har været lukket siden efteråret 2017, igen kan levere vand til hanerne i Middelfart.

Nordvestfyn: Middelfart Kommune og Trefor Vand, der leverer vand til borgerne i Middelfart by, har et klart ønske om at få det lukkede vandværk Staurbyskov i gang igen. Værkets fire boringer har siden september været ramt at forureninger med desphenyl-chloridazon, hexazinon og chlorerede opløsningsmidler.

Trods Middelfart Kommunes indsatsplan for drikkevandet, der blandt andet fokuserer på værket i Staurbyskov, men som blev udarbejdet før problemerne med desphenyl-chloridazon blev konstateret, kan Trefor Vands vandforsyningschef, Lars Skjerning, ikke komme med en tidsplan for, hvornår værket igen er køreklar.

- Vi har en proces med Middelfart Kommune, hvor vi arbejder på en handlingsplan, så Staurbyskov Vandværk kan komme i brug igen. Det er ikke lykkedes os at afværge forureningen. Derfor overvejer vi forskellige alternativer. Måske skal vi etablere nye boringer, eller måske kan vi rense os ud af det. Det er en længere proces, så vi ved det ikke endnu, forklarer han.

Lokalt vand

Det er vigtigt for Trefor Vands leveringsnet, at få gang i værket, da hanerne i Middelfart by ellers får sit vand fra Svendstrup og jyske vandværker.

- Det er ikke noget, forbrugerne har kunnet mærke på vandpriserne, men hvis ikke Staurbyskov Vandværk kommer i brug igen, kan det være, at vi kommer til at hæve priserne på sigt. Det er dog ikke noget, vi ved endnu. Vi vil også helst levere lokalt vand, fortæller han.

Hvis Trefor beslutter at lave nye boringer, er det en længere proces, hvor Trefor Vand først skal findes et nyt kildefelt og så tale med ejeren af området. Derefter skal Trefor Vand lave vandprøver for at være sikker på at boringen lever op til standarterne. Trefor Vand laver en til to nye vandboringer om året.

Værket i Staurbyskov er lukket, men værket filtrerer stadig vand. Trefor Vand fik før jul tilladelse til at bruge vand fra værket, hvis der kom nedbrud på Svendstrup eller forsyningen fra jylland svigtede. Det har dog indtil videre ikke været nødvendigt.

Fortsat tvivl om Staurbyskov Vandværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce