Café Razz håber på bredere opbakning, men vil fortsat støtte skøjtebanen, som caféen har postet over halv million kroner i de sidste tre år

Middelfart: Selv om den treårige kontrakt med Middelfart Kommune udløb, da køleanlægget blev slukket og sæsonen sluttede i mandags, bakker Café Razz også næste vinter op om byens skøjtebane. Café-ejer Rasmus Jørgensen, der i løbet af de sidste tre år har postet over en halv million kroner i banen, håber dog på en bredere både privat og kommunal opbakning, så han ikke fremover skal stå alene med udgiften til strøm samt op- og nedtagning af banen.

Han har de sidste år betalt strømmen samt 75.000 kroner hvert år til kommunen for at få sat banen op og taget den ned. Han mener, kommunen burde påtage sig udgiften til op- og nedtagning. Han så også gerne flere virksomheder bakke op med støtte­beløb, i øjeblikekt giver El-Con og Tømrerfirmaet Kolster i alt 13.000 hvert år i tilskud til strømmen.

Rasmus Jørgensen mener, skøjtebanen er for vigtig for byen til at droppe.

- Det vil være et trist stykke på havnefronten uden den om vinteren. Banen er til glæde for både byens borgere og vores omdømme ude omkring, derfor vil jeg også gerne være med til at støtte den fremover, siger Rasmus Jørgen.

Han afviser, at han i virkeligheden kun gør det for sin egen forretnings skyld.

15 kopper kakao

- Jeg sælger måske 15 kopper kakao på en søndag, hvor banen er fuld, og jeg havde nok solgt de fleste alligevel, så den giver mig ikke ekstra omsætning her og nu. Men selvfølgelig har jeg en interesse i, at Middelfarts havnefront er kendt som et dejligt sted, ­siger Rasmus Jørgensen.

Han fortæller, at han i øjeblikket er i dialog med trafik- og vejchef Uffe Høybye.

- Det handler også om at modernisere forholdene omkring banen og driften i det hele taget, så strømregningen kan reduceres. Man kunne forestille sig en grøn vold, der skærmer for den varme vinterluft fra havet eller en form for overdækning i de varmeste perioder, siger Rasmus Jørgensen.

Uffe Høybye er glad for at Rasmus Jørgensen fortsat bakker op om skøjtebanen.

- Endnu er der ikke lavet nogen ny aftale, men uden Rasmus Jørgensen eller andre private investorer er der ikke penge til banen, det besluttede politikerne for flere år siden, siger Uffe Høybye.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.