Forstander anmeldte ikke tyveri

Torben Bjørnlund (tv), leder af bostedet Vestbo, tager det fulde ansvar for tyveriet. Den pågældende medarbejder er ikke ansat længere, og han vil efter endt ferie gøre sit bedste for at servicere de pårørende, som måtte have følt sig dårligt behandlet. Arkivfoto
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Forstander anmeldte ikke tyveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart: Hvad er det rette at gøre for en leder af et bosted for udviklingshæmmede, når han bliver bekendt med, at en ansat til sammen har stjålet omkring 65.000 kroner fra fire beboere?

Leder af bostedet Vestbo Torben Bjørnlund gjorde det, at han sidste fredag sendte et kortfattet brev ud til de pårørende. Han fik sin sekretær til at underskrive brevet, hvorefter han tog på ferie.

- Jeg har ferie frem til mandag den 14. september, hvorefter jeg er til rådighed for yderligere information, hvis ønske og behov, slutter brevet.

Ingrid Rasmussen, mor til en af beboerne, kalder forstanderens ageeren "uacceptabel".

- Han har behandlet sagen meget uproffesionelt. Det er ikke i orden at affærdige os med sådan et brev. Mit ønske var, at han i det mindste ringede og fortalte os om sagen, siger hun også stærkt utilfreds med, at han straks efter brevets udsendelse er taget på ferie, så de pårørende ikke har kunnet få yderligere oplysninger.

Skulle sagen glemmes?

Værst er imidlertid, synes kredsen af pårørende, at Torben Vestbo ikke straks politianmeldte sagen.

- Han regner åbenbart med, at vi er så dumme, at han tror, at vi bare glemmer sagen igen.

Den ansatte, en kvinde, som har begået tyverierne over en længere periode, er nu fyret. I brevet lover Torben Bjørnlund, at hun betaler de hævede beløb tilbage. Et løfte, Ingrid Rasmussen ikke giver meget for.

- Tilliden til Vestbo er væk, siger hun.

Dels fordi, kvinden, som tog datterens penge, var én, hun stolede meget på, og som hun holdt af. Dels fordi, at forstanderen, mener hun, har tacklet sagen til dumpekarakter.

- Ordlyden i brevet siger mig, at han ikke har tænkt sig at gå til politiet. Og kan jeg overhovedet være sikker på, at han selv har skrevet brevet, når han ikke selv har skrevet under?

Kræver undersøgelse

Ifølge Ingrid Rasmussens oplysninger har tyveriet, hvor den ansatte har trukket penge på beboernes konto, stået på omkring halvandet år. Oplysninger, hun heller ikke ved, om hun kan stole på.

- Når han kommer hjem fra ferie, vil vi kræve en grundig gennemgang af sagen og kræve, at regnskaberne for de seneste fem år bliver gået igennem.

- Har I ikke prøvet at kontakte ham, selv om han har ferie.

- Jo, vi har fået at vide, at han er på Mallorca.

For Ingrid Rasmussen og de øvrige pårørende er der tale om et stort svigt.

- Vi har fået at vide, at der ikke kunne ske noget, og det har vi haft fuld tillid til. I dag er vores tillid til bostedet ødelagt, siger Ingrid Rasmussen, hvis datter ikke selv er vidende om, at hun over en længere periode har fået drænet penge fra sin konto af en person, hun stolede på.

Forstander anmeldte ikke tyveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce