Forsøgsordning: Saml 850 støtter og få dit forslag til behandling i byrådet

Snart vil almindelige borgere kunne fremsætte forslag i Middelfart byråd. Under forudsætning af at de først får 850 støttetilkendegivelser. Foto: Peter Leth-Larsen

Forsøgsordning: Saml 850 støtter og få dit forslag til behandling i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få 850 støttetilkendegivelser og vær sikker på, at få dit forslag til behandling i byrådet. Forsøgsordning med borgerdrevne forslag vedtaget.

Borgerdrevne forslag
Borgerdrevne forslag indføres i Middelfart Kommune fra januar.Der er foreløbig tale om en toårig forsøgsordning.

På kommunens hjemmeside vil man, når ordningen begynder, kunne finde en formular, hvorpå der oplyses om kravene for indsendelse af forslag.

Det kræver 850 støttetilkendegivelser at få sit forslag til behandling i byrådssalen. Et forslag vil være synligt på kommunens hjemmeside, indtil det opnår et tilstrækkeligt antal støttetilkendegivelser.

Forslag hvorom, der allerede er truffet en beslutning, kan ikke fremsættes.

Middelfart: Tidligere i år besluttede Middelfart Byråd at indføre såkaldte borgerdrevne forslag, og nu er det også vedtaget, hvordan forsøgsordningen skal folde sig ud i praksis.

Essensen i det forslag, som byrådet vedtog mandag, er, at kan en borger samle 850 underskrifter, kan vedkommende få et forslag til behandling i byrådssalen. At tallet er landet på 850, beror på, at det nogenlunde svarer til, hvad der kræves af stemmer for at blive repræsenteret med et mandat i byrådet.

Paw Nielsen (E) mener, at 850 støtter er for meget. Han ønskede, at tallet blev sænket til 200. Regitze Tilma (V) anførte, at der eksempelvis blev indsamlet over 800 støttetilkendegivelser til bevarelse af politistationen i Middelfart, og at over 500 skrev under, da kampen stod for at bevare brostenene i Brogade. Set i det lys tror hun og Venstre på, at det er muligt at samle 850 støttetilkendegivelser, hvis sagen er vedkommende nok.

Spildte kræfter

Undtagelsen er Venstres Kristian Kromann. Han er overbevist om, at borgerdrevne forslag er skønne spildte kræfter.

- Vi har i forvejen et repræsentativt demokrati, som vi skal værne om. Vejen fra borger til politiker er meget kort. Det står enhver frit for at ringe til en byrådspolitiker. Jeg mener, at borgerdrevne forslag løser et problem, som ikke findes.

Det var SF's Mikkel Dragmose-Hansen, som præsenterede borgerdrevne forslag for byrådet. Han argumenterer med, at demokratiet skal udvikle sig, og han tror så meget på ideen, at han vil give øl til hele byrådet i januar 2019, hvis der ikke er kommet ét eneste forslag.

Forsøgsordning: Saml 850 støtter og få dit forslag til behandling i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce