Forskud på matematiktimen

Femårige Caroline Johansen passede kassen, da hun og storesøster Camilla benyttede gårsdagens gademarked i Strib til at sælge ud af det aflagte legetøj. Selv om Caroline begynder i skole i morgen, var det vist en god idé at have mor Inger til at hjælpe med plus og minus.
Foto: OLE FRIIS

Forskud på matematiktimen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Caroline på fem år øvede sig på at lægge til og trække fra to dage før skolestart

STRIB: Femårige Caroline Johansen tyvstartede sit liv som skolelev under gårsdagens gademarked i Strib.

I morgen har hun første skoledag, men lørdagen blev brugt på at øve sig på matematik. Hun bestyrede det lyserøde kasseapparat - med tilhørende scanner - hvor indtægterne fra udsalget af aflagt legetøj røg i.

- Indtil videre er det ikke noget problem. Vi har ikke solgt noget endnu, fortalte Carolines mor, Inger, en halv times tid efter gademarkedets åbning.

Men optimismen fejlede ikke noget.

- Vi har mange gode ting, så det skal nok komme, forsikrede Inger Johansen.

Og hverken Caroline eller storesøster Camilla på ni år havde svært ved at sige farvel til legetøjet. Der var nemlig brug for indtægterne.

- Vi skal til Disneyland til efteråret. Så er pengene rare at have, sagde mor Inger.

Ingen stiletter

Årets nyskabelse ved gademarkedet - kapløbet i stilethæle - blev imidlertid ikke til noget.

- Der er ikke nok tilmeldte, konstaterede Svend Aage Hansen, formand for Strib Handels- og Håndværkerforening, som arrangerer gademarkedet.

I stedet kunne han koncentrere sig om at få udsolgt. Ikke af fladskærme og andre lækkerier fra B&O-butikken, men derimod lidt godt til maven.

Svend Aage Hansen solgte røgede sild direkte importeret fra Gudhjem.

- Det handler om at sælge noget andet, end det vi gør til hverdag. Og det er da lækkert at få sådan en pakke med hjem til frokosten. Lige med en æggeblomme og et stykke rugbrød til, sagde B&O-forhandleren, som vist også kunne drive en fiskebutik.

Forskud på matematiktimen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce