Form og farve tilhører nu Noma


Form og farve tilhører nu Noma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Astrid Schmidt har solgt rettighederne til det specifikke design til Noma.

Asperup: Hvis du tager på Noma og spiser, er det det eneste sted i verden, du vil se keramik med denne form og farve. Bundet af en kontrakt må Astrid Schmidt nemlig ikke bruge designet, hun har lavet til gourmetrestauranten, andre steder. Formen på tallerkener, skåle, krukker og kander kombineret med den specifikke glasur ejes således nu af Noma.

Det betyder dog ikke, at Astrid Schmidt ikke kan bruge nogle af delene igen.

- Eneretten gælder kombinationerne af form og glasur. Jeg må naturligvis glasere andre ting med de anvendte glasurer, ligesom jeg må bruge formerne med andre glasurer, forklarer Astrid Schmidt.

Måske er det også derfor, at det har været "tys-tys", at keramikeren skulle levere noget til den verdenskendte restaurant, for ingen skulle have mulighed for at gøre designet til restauranten efter.

Kropsligt arbejde

Astrid Schmidt selv synes dog, at der har været rigeligt strabadser med at få glasurerne til at lykkes til leverancen til Noma.

- Jeg har lært meget om glasur efter det her. Det er svært at eftergøre en glasur, slår hun fast.

At lave glasuren har også været et større kropsligt arbejde, som keramikeren udtrykker det.

- Jeg har været ude med spade og spand på Røjle Klint for at finde det grønne ler, men på et tidspunkt var åren på Røjle skredet, og jeg kunne ikke finde den. Så googlede min mand, hvor man ellers kunne finde leret, og det kunne man på Bornholm, siger Astrid Schmidt, der derfor også har været ude med spaden og spanden på klippeøen for at finde den grønne ler-åre, så hun kunne få lavet de sidste glasurer til Noma-skålene.

Form og farve tilhører nu Noma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce