Folkemusikken slipper igen for momsen


Folkemusikken slipper igen for momsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GUF momsfritages, hvis foreningen God Underholdende Folkemusik arrangerer fire gratis koncerter om året

STRIB: Efter et lille års kamp og hårdt arbejde er foreningen GUF - God Underholdende Folkemusik - igen fritaget for at skulle svare moms af indtægterne ved foreningens arrangementer - ikke mindst den årlige Strib Vinter Festival.

GUF fik sidste år i august besked fra Skat om, at foreningen ikke længere kunne slippe for at svare moms - den var i Skats øjne ikke en "almen, velgørende forening".

Det er den nu igen. Efter en række møder, har Skat stillet én betingelse for atter at momsfritage foreningen: GUF skal hvert år arrangere en række gratis koncerter for at leve op til formålsparagraffen: At fremme interessen for folkemusik.

- Konklusionen og konsekvensen af skattemyndighedens afgørelse bliver, at GUF fremover vil afvikle to betalingskoncerter ud over Strib Vinter Festival og fire gratis koncerter om året, fortæller Jørgen Rahbek, formand for GUF:

Han er meget tilfreds med Skats afgørelse.

- Med afviklingen af gratiskoncerter får vi langt bedre mulighed for at fremme interessen for folkemusik. Vi tror, at der kan skabes grundlag for et større medlemstal, hvilket er påkrævet for foreningens fremtidige virke, siger Jørgen Rahbek, som ikke mindst håber at få flere unge medlemmer i foreningen, der i dag tæller 250 personer.

- Vores medlemskare bliver ældre og ældre. De gratis konceter kan forhåbentlig være med til at trække et yngre publikum til, siger Jørgen Rahbek.

- Ved nogle af koncerterne med de mindre navne kan vi være nede på 20-30 betalende gæster. Det, vi taber på entréindtægerne, kan forhåbentlig opvejes af salg af drikkevarer, siger formanden.

To gratis på vej

Allerede fra efterårssæonen er GUF klar med gratis underholdning.

Programmet byder på tre koncerter - heraf er de to gratis.

Der lægges ud fredag 12. september med en betalingskoncert med Benny Holst Trio i Strib Forsamlingshus.

10. oktober gæster irske Maurice Dickson Strib Skole. Selv om den koncert er gratis, skal der bestilles billetter, da der kun er plads til 100 publikummere.

28. oktober er der spillemandsmesse i Sct. Nicolai Kirke i Middelfart, hvor Jysk på næsen og Carambakoret medvirker. Koncerten er en del af en aftengudstjeneste, og den skal der ikke bestilles billetter til.

Folkemusikken slipper igen for momsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce