Folkeafstemning om kommunesammenlægning


Folkeafstemning om kommunesammenlægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Hanne Lauritsen byrådsmedlem for SF i Middelfart

I øjeblikket foregår der overvejelser om, hvorvidt Middelfart Kommunes borgere skal stemme om hvilke/hvilken kommuner de vil være sammen med.

Der skal ikke herske tvivl om at SF er et parti, der gerne hører borgernes mening og gerne vil rette sig efter hvad borgerne mener. Imidlertid er en afstemning om kommunesammenlægning kun vejledende og politikerne behøver således alligevel ikke rette sig efter en afstemning - og hvad er den så værd?

Spørgsmålene i øjeblikket er:

1. Skal Middelfart kommune være alene (det kan man når der er over 20.000 borgere i kommunen)?

2. Skal Middelfart sammenlægges med Ejby og Nr. Aaby Kommuner?

3. Skal Middelfart sammenlægges med Fredericia?

4. Skal Middelfart sammenlægges med Ejby, Nr. Aaby og Fredericia?

Min holdning er helt klar en sammenlægning med Ejby og Nr. Aaby Kommuner og et fortsat samarbejde med Fredericia i mindst samme omfang som nu.

En folkeafstemning koster som minimum 200.000 kr. og kunne vi ikke finde noget bedre at bruge pengene til!

Nogle af argumenterne for en folkeafstemning er, at borgerne ikke havde mulighed for at høre vores mening da de skulle stemme ved det sidste valg.

Det er jo helt korrekt, men der er mange ting, vi har truffet beslutning om i denne valgperiode uden borgerne har haft mulighed for at kende vores stilling på forhånd. Tænk bare på, at vi bl.a. har nedlagt/flyttet en trafikhavn, givet tilladelser til masser af boligbyggeri og stiftet milliongæld som vore efterkommere skal afdrage på, uden at borgerne havde lejlighed til at spørge os om dette for snart tre år siden.

Jeg er således af den opfattelse, at jeg er valgt til at træffe nogle beslutninger, og så må jeg være mit ansvar bevidst og efter bedste evne og overbevisning leve op til mine vælgeres forventninger.

Folkeafstemning om kommunesammenlægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce