Folk vil hellere støtte hunde, end ofre for byggesjusk

Pia Skov og Rasmus Mouritsen bor på Assensvej 181 sammen med deres tre børn. Og der er der stadig lang vej igen, hvis de skal være færdige inden 1. oktober.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Folk vil hellere støtte hunde, end ofre for byggesjusk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er langt fra et like til handling, men det er lettere at samle ind til hunde end til ofre for byggesjusk, mener ekspert i indsamlinger på sociale medier

Middelfart: Sociale medier bugner af tiltag, der skriger efter likes og delinger. Men netop når der er så mange, der kæmper om brugernes opmærksomhed, skal der meget til, før man udover et like får pengene op af lommerne, når det for eksempel drejer sig om indsamlinger. Den kendsgerning har ramt familien på Assensvej.

Indsamlingen til fordel for familien på Assensvej 181, der har været udsat for grov byggesjusk, har været op ad bakke fra start. Siden indsamlingens start i marts, er der på nuværende tidspunkt blevet samlet 26.220 kroner ind, hvilket skuffer den lokale erhvervsmand Martin Christensen, der står bag initiativet.

- Jeg havde da håbet, at der havde været en større opbakning til indsamlingen, siger Martin Christensen.

Byggesjusk er for abstrakt

Gry Høngsmark Knudsen adjunkt og ph.d. mener, at indsamlingen til Assensvej 181 er alt for abstrakt til, at den rigtig rammer folk.

- Sager om byggesjusk er komplicerede, og der er sikkert flere versioner af sagen og flere ting, der skal forklares, siger hun.

- Studier viser, at hvis du liker noget på Facebook, er du mindre tilbøjelig til faktisk at betale, fordi du allerede føler, at du har bidraget ved at like eller dele, siger hun.

Hunde hitter

Til gengæld er der nogen sager, der hurtigt får folk til at kaste penge efter indsamlinger.

Martin Christensen forstår ikke, hvordan det i foråret lykkedes Dyrenes Beskyttelse at samle 500.000 kroner ind til 90 misrøgtede hunde på få dage, mens det går mere sløvt med hans indsamling.

- I min terminologi undrer det mig, at folk gerne vil samle penge ind til hunde, men ikke til nogen som familien på Assensvej, som har været udsat for sådan noget forfærdeligt noget, der er gået hårdt ud over deres familie, siger Martin Christensen.

Men også det, har Gry Høngsmark Knudsen et bud på en forklaring på.

- Følelsesbetonede historier, om eksempelvis dyr, syge børn, eller flygtninge, der drukner, fungerer godt på sociale medier. Det er meget nemt at sætte sig ind i deres situation, siger hun.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag.

Folk vil hellere støtte hunde, end ofre for byggesjusk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce