Fodboldstævne har krævet godt benarbejde

Fra venstre er det Jonas Frederiksen, Natasja Guldborg Bruun og Marko Dyremose Huus. Eleverne har skrevet kæmpe takkekort til deres sponsorer, der har givet flotte gaver. Heriblandt en landsholdstrøje med Christian Eriksens autograf på, hovedpuder fra Tempur til 1200 kroner stykket, højtalere fra Middelfart Sparekasse, burgere fra Burger King og så videre og så videre. Sponsoraterne kan vindes ved at deltage i forskellige udfordringer i løbet af stævnedagen. Foto: Mia Harm Madsen

Fodboldstævne har krævet godt benarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag afvikler Natur & Helhedsskolen Billesbølle de uofficielle fynsmeskerskaber i indendørsfodbold for specialskoleelever. Det er et arrangement, der har krævet hårdt arbejde på flere plan.

Billesbølle: Når starten går til de uofficielle fynsmesterskaber for specialelever torsdag, så handler det om mere og andet end fodbold. Det er eleverne fra Natur & Helhedsskolen Billesbølle, der står bag arrangementet.

Det er fjerde år i træk, at eleverne inviterer til fodboldkamp, og på de fire år er interessen eksploderet og arrangementets størrelse lige så. Det stiller naturligvis krav til arrangørerne, men den udfordring har de taget imod med åbent sind.

Selvfølgelig skal der kåres en vinder, når de 250 elever møder i Lillebæltshallerne, men lige så vigtigt er det, at alle føler sig anerkendt, og at alle får noget med hjem i form af en præmie, de har vundet. Og det er så her, at eleverne fra Natur & Helhedsskolen har gjort en enorm indsats.

Lige siden efteråret har de brugt meget tid på at samle sponsorgaver ind. Mellem 1500 og 2000 gaver til en værdi af omkring 100.000 kroner.

Strategien var klar: Banke på hos virksomheder og spørge, om de kunne have lyst til at sponsorere gaver til stævnet.

Og det er naturligvis eleverne selv, der har gjort benarbejdet.

Lærer Brian Andersen har været med eleverne rundt, og de første gange gik han med indenfor og præsenterede projektet.

- Jeg måtte gå forrest, men nu må jeg blive udenfor, siger han.

Flere elever har også taget ejerskab over stævnet og har på egen hånd taget initiativ til at samle præmier ind. Her har Natasja Guldborg Bruun især været flittig.

- Jeg var en dag i Odense og samle sponsorater ind. Jeg sagde til min mor, at jeg syntes, det var sjovt. Så har hele min familie hjulpet. Vi har ringet til dem, vi kender, der har eget firma eller har høje stillinger. Nogle har bidraget, og andre har ikke, forklarer Natasja Guldborg Bruun, der fik den idé at kontakte OB. Det var en god idé, for på den måde fik hun 30 drikkedunke, 25 fodbolde og 100 fribilletter med hjem.

Eleverne har selv samlet gaver og sponsorater ind til det store stævne, der finder sted torsdag. Privatfoto.
Eleverne har selv samlet gaver og sponsorater ind til det store stævne, der finder sted torsdag. Privatfoto.

Skal gøre sig fortjent

Når specialskoleeleverne mødes om et fodboldstævne, og når interessen er så stor, så skyldes det flere ting:

- Det kan være vanskeligt at være i en almindelig fodboldklub, for de kan ikke koncentrere sig om det. Her danner de relationer. Det giver gensynsglæde at se eleverne fra de andre skoler, og det giver dem selvværd og selvtillid at være med til det, siger Brian Andersen, det har kunnet se, hvordan nogle elever er vokset med opgaven ved at samle sponsorater.

14-årige Marko Dyremose Huus er én af dem, der er vokset med opgaven.

- For jeg kan selv og behøver ikke at have dig med mere, siger han til sin lærer.

Stævnet er også en motivationsfaktor til at huske på alle de sociale kodekser, der findes mennesker imellem.

- Vi har unge mennesker med meget temperament, og til de fodboldstvæner skal man sluge en kamel eller to, forklarer Brian Andersen, og Marko Dyremosse Huus nikker.

Han ved nemlig godt, at han kan have svært ved at styre sit temperament, men dette kan et fodboldstævne også være med til at få lidt bedre styr på.

- Vi arbejder med at tolerere ting. Vi taler om, at hvis man kommer til at spænde ben til en kamp, så er det ikke med vilje. Man skal gøre sig fortjent til at komme med til stævnerne, og er man inde i en dårlig periode, så kommer man ikke med til det næste stævne. Så må man arbejde med det, og så kan man komme med næste gang. Da Marko kom til os havde han ikke forudsætningerne til at deltage i et stævne med 200 mennesker, siger Brian Andersen, og Marko Dyremose Huus giver ham ret.

Eleverne deltager jævnligt i fodboldstævner henover året, men dette stævne arrangerer de selv.

Når stævnet torsdag brager løs, så handler det naturligvis ikke kun om gaver og sponsorater. Dagen er noget, som alle eleverne har glædet sig til i lang tid.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det handler om sammenholdet, og vi hygger os. Så bakker vi hinanden op og hepper på hinanden, siger Natasja Guldborg Bruun.

Natasja Guldborg Bruun har brugt mange kræfter på egenhændigt at finde sponsorater. Det havde hun blandt andet held med hos OB. Privatfoto.
Natasja Guldborg Bruun har brugt mange kræfter på egenhændigt at finde sponsorater. Det havde hun blandt andet held med hos OB. Privatfoto.

Fodboldstævne har krævet godt benarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce