Flygtninge-fald: Næsten slut med at modtage flygtninge i Middelfart

Da der boede flest på Udby Behandlingshjem, boede der 40 flygtninge. Foto: Helena Holmenlund

Flygtninge-fald: Næsten slut med at modtage flygtninge i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune modtog syv såkaldte visiterede flygtninge i 2017. I 2015 var tallet 128. Derfor har Job- og Vækstcentret skruet ned for deres beredskab.

Nordvestfyn: Flygtninge-strømmen til Danmark er stilnet så meget af, at kommunerne ikke længere behøver mobilisere samme beredskab som tidligere.

I 2015 modtog Middelfart Kommune 128 flygtninge efter den nationale fordelingsnøgle, mens tallet sidste år dalede til syv flygtninge. Dertil skulle lægges 10 familiesammenførte og 20 børn.

Og da der, som billedet tegner sig, er udsigt til, at der kommer nogenlunde samme antal i 2018, har Job- og Vækstcentret i Middelfart fundet grund til at skrue ned for det beredskab, der har taget imod flygtningene og på forskellig vis hjulpet dem til at kunne begå sig i det danske samfund - ikke mindst, når det gjaldt om at vinde fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Overordnet set har vi fundet anledning til at justere vores organisation, fortæller Jeanette Johansen, teamleder hos Job- og Vækstcentret.

Færre flygtninge
Antallet af flygtninge, der er kommet til Middelfart Kommune de seneste tre år.2017: 17 - heraf 10 familiesammenførte.

2016: 66 - heraf 14 familiesammenførte.

2015: 128 - heraf 21 familiesammenførte.

I alt 211.

Færre ressourcer

På et tidspunkt var fem virksomhedskonsulenter hos Job- og Vækstcentret fuldt beskæftiget med at finde job til flygtningene. I dag er det tal reduceret til cirka tre. I samme skala er der ligeledes skruet ned for blusset, hvad angår hjælp fra såkaldte myndighedssagsbehandlere.

Det tidligere behandlingshjem i Udby har fungeret som første opholdssted for flygtningene, når de kom til kommunen. Da det gik højst for sig, boede der omkring 40 flygtninge på stedet. I dag er der godt en håndfuld tilbage, og Jeanette Johansen gætter på, at de sidste er væk om et halv års tid.

Et del af setuppet hos Job- og Vækstcentret har været introkursus ad to ugers varighed, hvor flygtningene på forskellig blev klædt på til at gebærde sig i Danmark. Det kursus er mere eller mindre sat på standby, når der nu i gennemsnit kommer mindre end én flygtning om måneden.

- Lige nu navigerer vi efter, at vi får nogenlunde samme antal i 2018, som vi fik i 2017, fortæller Jeanette Johansen.

Dermed ser det ud til, at der også på mere permanent basis bliver overskydende plads på behandlingshjemmet i Udby. Thorbjørn Sørensen, teknik- og miljødirektør i Middelfart Kommune, fortæller, at kommunen fortsat bruger et par af bygningerne, og at man forsøger at sælge en bygning, der vender ud mod vejen.

- Ellers fungerer bygningerne som et beredskab for os, hvis vi skulle for brug for dem igen til flygtninge, siger Thorbjørn Sørensen.

Flygtninge-fald: Næsten slut med at modtage flygtninge i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce