Nordvestfyn: Ifølge Dansk Flygtningehjælp er der lige nu 10 flygtninge i Middelfart, som mangler frivillige lokale venner, og organisationen appellerer derfor til folk i nærområdet om at melde sig til den frivillige tjans.

- Det kan være svært for flygtninge at skabe en hverdag i et helt nyt samfund, og lokale netværkspersoner kan være nøglen til en god begyndelse, skriver organisationen i en pressemeddelelse, hvori integrationsekspert og psykolog Mozhdeh Ghasemiyani supplerer ved at fremhæve betydningen af sociale relationer mellem flygtninge og danskere:

- Det giver tryghed, og det giver en fornemmelse af, at man hører til, at man ikke er alene. Netværket er nøglen til et godt liv i det danske samfund, udtaler hun.

Ifølge Dansk Flygtningehjælp er det både enlige flygtninge og familier, som søger venner i Middelfart. Så det er både enkeltpersoner og hele familier, som kan melde sig til. Når man er blevet matchet, bestemmer man selv, hvad man vil lave sammen, men Dansk Flygtningehjælp giver støtte og vejledning, hvis det er nødvendigt.

Hør nærmere herom hos Dansk Flygtningehjælp på telefon 22 22 81 65.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.