Flygningehjælpen kræsede: Dansk jul tiltrak alverdens børn

Flere end hundrede flygtningebørn og voksne flokkedes om et pyntet juletræ med traditionelle danske sange og ikke mindst sanglege til harmonikamusik. Privatfoto.

Flygningehjælpen kræsede: Dansk jul tiltrak alverdens børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Flygtningehjælps frivillige i Middelfart rundede årets mad for alle-dage af med risengrød, konfekt og besøg af en fortravlet julemand på Østre Skole.

Middelfart: Flere end hundrede flygtningebørn og voksne flokkedes om et pyntet juletræ med traditionelle danske sange og ikke mindst sanglege til harmonikamusik. Det gjorde de i den forløbne weekend, da de sammen med frivillige fra Dansk Flygtningehjælp i Middelfart fejrede julens komme på Østre Skole.

Det skete med maverne fulde af risengrød. Den var veltillavet af store og små kokkespirer fra især Syrien, Afghanistan og Nepal, som tidligere på dagen havde rørt i skolekøkkenet og løbende tilsat en smule national særpræg.

Og til slut landede den travle julemand med sin kane på taget af skolen for at dele godteposer ud til de mindste. Og det viste sig heldigvis, at julemanden så stort på, om barnet er muslim, hindu eller kristen.

Mad på tværs af kulturer

Inden da havde andre børn haft travlt med at fremstille romkugler og marcipankonfekt, ligesom æbleskiven blev flittigt vendt. Hele arrangementet markerede afslutningen af årets månedlige Mad for alle-sammenkomster, hvor kommunens flygtninge skiftes til at demonstrere deres hjemlandes madtraditioner for hinanden og for de frivillige.

- At lave mad har vist sig at være en fin måde at række ud til hinanden på tværs af kulturer, og snakken går da også hver gang lystigt hen over gryder og pander, fortæller Allan Bentzen.

Han er tovholder på maddagene, som hver gang tiltrækker op mod et halvt hundrede flygtninge fra mange lande.

- Og juletræsfesten er de dejlig måde at runde årets maddage af på. Og det synes rigtig mange flygtninge heldigvis også, uanset religion og nationalitet, tilføjer Allan Bentzen.

Han har i øvrigt en fortid som kok./EXP

Flygningehjælpen kræsede: Dansk jul tiltrak alverdens børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce