Flere støttekroner til lokale grønne idéer

Puljen har blandt andet støttet indhegningen af en eng og sø ved Balslev.

Flere støttekroner til lokale grønne idéer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune forlænger og fordobler pulje til frivillige natur- og friluftsprojekter

Nordvestfyn: De seneste tre år har Middelfart Kommune som et forsøg haft en tilskudsordning med 50.000 kroner i kassen årligt til frivillige natur- og friluftsprojekter. Miljø- og Energiudvalget forlænger nu tilskudsordningen i tre år yderligere og fordobler beløbet i 2016 fra 50.000 til 100.000 kroner.

Kommunen håber derfor at se endnu flere grønne projekter, der kan være med til at realisere lokalområdernes ønsker og ideer.

- Middelfart Kommune vil gerne fortsætte opbakningen til borgere, foreninger og andre, som gerne vil skabe bedre natur og flere friluftsmuligheder ud fra deres egne ideer. Derfor vælger vi også at hæve puljen til 100.000 kroner i håb om at opfylde flere lokale ønsker og støtte det lokale engagement, siger Agnete Damkjær (R), der er formand for Energi- og Miljøudvalget, i en pressemeddelelse.

Shelters og snorkelstier

Puljen åbner for ansøgninger den 20. januar, hvor borgere, organisationer og foreninger igen har mulighed for at få tilskud til deres grønne ideer. Har du derfor en idé til at forbedre naturen eller skabe nye faciliteter i naturen, så er der fortsat mulighed for at sætte handling bag idéen.

De tidligere år er der blandt andet givet tilskud til en ny indhegning af en beskyttet eng, så engen fortsat kan afgræsses. Der er også givet tilskud til snorkelstier i Lillebælt, omlægning af landbrugsjord til natur og etablering af et shelter med mere.

Det er fortsat vigtigt, at det er borgernes idéer og engagement, der ligger i projekterne. Derfor gives der maksimalt 50 procent i tilskud, så de lokale selv enten skal rejse de sidste penge eller levere arbejdstimer svarende til 50 procent af projektudgifterne. Både små og store projekter er velkomne. Sidste frist for at søge om midler fra puljen er den 22. april.

Vil du vide mere om krav og vejledning til projekter, så klik ind på kommunens hjemmeside på www.middelfart.dk/naturpulje. Du er også velkommen til at kontakte kommunens Natur- og Miljøafdeling: Ring til Betinna Grønkjær-Petersen på tlf. 88 88 48 72 for mere information og vejledning.

Flere støttekroner til lokale grønne idéer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce