Fjelsted Speedway må efter alt at dømme droppe flere løb i år. Naturklagenævnet underkender kommunens sagsbehandling
Fjelsted: Rækken af problemer, der rammer Fjelsted Speedwayklub vil tilsyne­ladende ingen ende tage.

Forleden kunne formand Annette Vesterskov efter længere tids økonomisk uro melde, at Middelfart Sparekasse med en bankgaranti havde spændt et økonomisk sikkerhedsnet under klubben.

Nu er det så antallet af løbsdage, der er problemet - et problem, der også kan gå hen og blive økonomisk.

Sidste år sagde Middelfart Kommune god for, at klubben må køre 13 matcher årligt på banen i Fjelsted mod de otte, der hidtil var grænsen. Til gengæld for de ekstra løbstimer skulle klubben droppe det dobbelte antal træningstimer for at sikre, at naboerne til banen ikke skulle generes mere af støj fra banen end hidtil.

Afgørelse ugyldig

En gruppe Fjelsted-borgere gik til Naturklagenævnet, som nu har slået fast, at afgørelsen om de ekstra løbsdage er ugyldig, fordi det ikke er blevet vurderet grundigt nok, hvilke støjvirkninger, tilladelsen medfører.

Først når det er nærmere undersøgt, kan lokalpolitikerne træffe en gyldig afgørelse for eller imod flere løb.

Afgørelsen ærgrer speedwayformanden.

- Jeg havde ikke set det komme. Vi kører mindre nu end tidligere. Langt den største del af lokalbefolkningen er med os. Desværre er der nogle enkelte beboere, der ikke synes, vi er en ren herlighed, siger Annette Vesterskov, som ser flere problemer forude, hvis enden på det hele bliver, at der kun må køres otte publikumsmatcher i år. For der er allerede planlagt 10-11 stykker.

- Vores ligaløb er de første syv matcher. Så arrangerer vi grandprix-kvalifikation den 12. juni, og så har vi et par løb på andre tidspunkter. Kan vi ikke afvikle dem, får vi knas med DMU (motorunionen, red.). De forventer, vi afvikler de løb, siger Annette Vesterskov.

Og så til den økonomiske side af sagen:

- Det er publikumsløbene, der giver os indtægter. Vi har det i forvejen ikke nemt rent økonomisk, siger hun.

Jurist ser på sagen

Hos Middelfart Kommune vil man gøre sit for at hjælpe speedwayklubben.

Sagsbehandler Anni Bernd­sen oplyser, at man vil lade en jurist se på sagen, før det meldes endeligt ud til speedwayklubben, at den må nøjes med otte løb i år.

- Klubben er hårdt spændt op i forhold til de løb, den gerne vil køre og de rammer, der ligger for den. Vi vil gerne sikre os, at vi har kigget alle de juridiske kort igennem, siger Anni Berndsen.

Annette Vesterskov håber som minimum, at klubben får lov at køre de planlagte løb i år.

- Kalenderen for 2010 er planlagt. Den kan jeg ikke lave om på. Man kan ikke komme i februar og sige, at det må vi ikke, siger speedwayformanden.
  • Fyens Stiftstidende