Flere penge til samarbejde


Flere penge til samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SIGNALVÆRDI: Trekantområdet vil satse stort i den kommende syddanske region

MIDDELFART: Der bliver færre kommuner med flere indbyggere i Trekantområdet Danmark efter kommunesammenlægningen.

Og der bliver også et betydeligt større budget i samarbejdet, hvis de kommende byråd godkender et oplæg fra de siddende borgmestre.

Hovedmålene med samarbejdet skal fortsat være omkring erhverv, bosætning, kultur og uddannelse, men arbejdet skal koncentreres mere om udviklingsopgaver, der er så store, at de skaber opmærksomhed også uden for regionen.

Borgmestrene, der var samlet før jul, vil hellere satse på få, men store projekter frem for en masse små, som ikke rigtig opdages af andre.

- Derfor mener vi, det er en god idé at hæve det økonomiske bidrag fra 31,5 kr. til 100 kr. pr indbygger, sagde borgmester Steen Dahlstrøm (S), da han forelagde planen for byrådet.

Det vil give et samlet budget på 31,5 mio. kr., og det skal man nok kunne lave noget for, mente han.

Samtlige byråd i Trekantsamarbejdet Danmark skal drøfte de nye ideer.

Det, borgmestrene gerne vil have, er store omkostningskrævende projekter, aktiviteter og arrangementer, der har betydning for regionen, og som nyder opmærksomhed fra resten af landet.

Morten Weiss-Pedersen (K) udtrykte som tidligere skepsis overfor at bevilge flere penge til Trekantsamarbejdet.

- Der er jo ingen garanti for, at det bliver bedre, fordi man putter tre gang så mange penge i, som i dag. Der skal nogle endog gode argumenter til, for at vi konservative vil sige ja til at hæve bidraget til 100 kr. pr. indbygger, sagde han.

Knud Warming (V) kunne følge Morten Weiss-Pedersen et stykke af vejen.

- Vi skal se, om vi får noget for pengene, men det er et rigtigt signal at vise, at vi støtter det fortsatte samarbejde, mente han.

Også Bent Rasmussen (DF) mener, det er vigtig signalvisning at sige ja til mål- og handlingsplanen, der foreslår større budget.

- Man kan for eksempel overføre nogle af de penge vi giver til Fyn Tour. Det handler jo alligevel kun om H.C. Andersen, var hans kommentar.

Det bliver byrådene for de nye storkommuner, der skal vedtage et større budget.

Flere penge til samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce