Flere hundrede stemmer er tikket ind til nye borgerforslag

Får de nye borgerforslag 850 stemmer, kommer de til behandling i byrådssalen i Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Flere hundrede stemmer er tikket ind til nye borgerforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire forslag og adskillige stemmer er allerede tikket ind, efter det i januar blev muligt at lave såkaldte brugerdrevne forslag. Forslag, der behandles i byrådet, hvis de når 850 stemmer.

Middelfart: Da det nye år ringede ind, ringede det samtidig ind til muligheden for, at Middelfarts borgere kunne lave borgerdrevne forslag. På nettet kan borgere i Middelfart stemme på forslagene, og får et forslag 850 stemmer, kommer det til behandling i byrådssalen.

Efter godt en måned er der oprettet fire borgerdrevne forslag. 369 stemmer er der samlet givet til de fire forslag, der alle er oprettet i sidste halvdel af januar. Det forslag, der foreløbig har flest stemmer, er forslaget om en cykelsti mellem Ejby og Gelsted. Morten Thomsen er manden bag forslaget, der bunder i års frustrationer over den farlige cykelvej i området.

- Det handler om at få fokus på det, der bekymrer borgerne. Vi ville jo gerne have 850 stemmer med det samme, men nu har vi i hvert fald fået lavet forslaget, og der er flere, der har tilkendegivet, at de gerne vil hjælpe. Vi har snakket om at gå rundt og ringe dørklokker med en computer med internet, så folk kan stemme, siger han.

Og ved spørgsmålet om, om de når de 850 stemmer inden for et år, er Morten Thomsen klar i mæglet.

- Det skal vi, siger han.

Arbejder på strategi

Et andet af forslagene er lavet af Jonas Hulgaard Ammundsen. Siden 19. januar har han fået 140 stemmer på sit forslag om gratis psykologhjælp til alle under 25 år.

- Det er jeg selvfølgelig ikke tilfreds nok med, men jeg har en tro på, at vi nok skal få samlet de underskrifter. Det er jeg ret overbevist om. Vi er en stor gruppe mennesker, som aktivt vil kæmpe for det, og vi er klar til at få folk til at stemme ved at gå ud på andre måder end bare ved at linke til forslaget.

Har I nogen konkret strategi for, hvordan I vil få de 140 stemmer til at blive til 850 stemmer?

- Vi er i gang med at kigge på, hvad vi kan gøre for at få flere stemmer, men det er ikke noget, som vi er klar til at dele endnu, siger Jonas Hulgaard Ammundsen.

Flere hundrede stemmer er tikket ind til nye borgerforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce