Flere beboere vælger at blive på plejehjemmet juleaften

91-årige Carlo Pedersen har valgt for anden gang at holde juleaften på Friplejehjemmet Lillebælt i Middelfart. - Jeg kan ikke holde til meget hurlumhej længere. Her kan jeg trække mig, når der sker for meget, siger han. Foto: Peter Leth-Larsen

Flere beboere vælger at blive på plejehjemmet juleaften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere bliver oftere på plejehjemmet i julen i forhold til tidligere, oplever plejehjem i kommunen. Mange ældre vælger det selv.

Nordvestfyn: Beboere holder i stigende grad jul på plejehjemmet i stedet for at komme hjem til familien.

Det er oplevelsen hos fire plejehjem i kommunen, som avisen har kontaktet: Egebo, Kongshøj, Friplejehjemmet Lillebælt og Rudbækshøj.

På sidstnævnte er det 30 ud af 38 beboere, som bliver og holder jul på plejehjemmet.

- Tænker jeg bare en fem-otte år tilbage, så var der tydeligt flere, som kom ud til familien juleaften, siger Liselotte Ebert, centerleder på Ældrecentret Rudbækshøj.

- De, der kan give udtryk for, om de vil enten det ene eller andet, er ikke kede af at skulle blive her juleaften. Desuden er her ofte ret hyggeligt til jul. Vi har ekstra personale på, der bliver hygget, og der mangler ikke noget.
Liselotte Ebert, centerleder ved Ældrecentret Rudbækshøj.

Ønsker det selv

Årsagen er især, mener hun, at beboerne er dårligere end tidligere, da man generelt i dag visiteres senere til plejehjem. At blive på plejehjemmet er derfor tit et ønske fra den ældre.

- Vi har nogle af vores beboere, som siger, at de orker ikke al den ballade og uro, der kan være ved en juleaften. Så vil de hellere være hos deres medbeboere. De kan blive som ens naboer, og derfor ønsker en del at blive og hygge med dem.

Det er derfor en myte, at der primært er tale om stakkels beboere, som må blive på plejehjemmet af nød, mener lederen.

- De, der kan give udtryk for, om de vil enten det ene eller andet, er ikke kede af at skulle blive her juleaften. Desuden er her ofte ret hyggeligt til jul. Vi har ekstra personale på, og der bliver hygget, og der mangler ikke noget. Og så har vi også en del med en demensdiagnose. De tåler simpelthen ikke flyttet ud af deres vante rammer og kan ikke rumme det, siger Liselotte Ebert.

Flere beboere vælger at blive på plejehjemmet juleaften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce