Fire forslag: Sådan kommer Nørre Aaby videre efter unge-ballade

Mandag var Nørre Aaby Bibliotek ramme om avisens fyraftensmøde, hvor en status på ungeballaden i byen var på dagsordenen. Foto: Peter Leth-Larsen

Fire forslag: Sådan kommer Nørre Aaby videre efter unge-ballade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

(Det har tidligere fremgået af denne artikel, at ungdomsrådet mener, det skal være gratis at gå i ungdomsklub. Men der er tale om en misforståelse, da det i forvejen er gratis at bruge ungdomsklubben. Derimod er der brugerbetaling i juniorklubben, som er et tilbud for elever i 4. til 6. klasse. Vi beklager fejlen)

Nørre Aaby: Mandag rykkede avisen ind på Nørre Aaby Bibliotek sammen med formanden for kommunens ungdomsråd, SSP-konsulent Bo Hansen, lokaludvalget og flere borgere til en status på, hvordan vi kommer videre, efter en gruppe unge i byen gennem de seneste måneder har begået hærværk på blandt andet biblioteket.

Her er fire nedslag i debatten:

Anmeld, anmeld, anmeld
Det åbne bibliotek i Nørre Aaby blev i midten af november lukket, så man kun har mulighed for at benytte biblioteket i åbningstiden. Foto: Peter Leth-Larsen

Biblioteket i Nørre Aaby har indtil for kort tid siden ikke anmeldt flere tilfælde af hærværk, som efter kultur- og biblioteksleder i kommunen, Charlotte Pedersens udsagn har befundet sig i gråzonen.

Den strategi har man efter samtale med blandt andet Fyns Politi valgt at ændre, så alt bliver anmeldt, og man gennemgår samtidig videomateriale.

Steffen Daugaard, der er betjent ved Fyns Politi og medlem af byrådet for DF tog de manglende anmeldelser op på det seneste byrådsmøde. Han understregede mandag, at straf også kan være forebyggende.

Gratis klub
Foto: Peter Leth-Larsen

Ifølge formanden for Middelfart Ungdomsrådet, Emil Jepsen, der bor lidt udenfor Nørre Aaby, er det svært helt at sætte ord på, hvad det er, de unge vil have. Han fortalte dog, at ungdomsrådet lige nu arbejder på, at det skal være gratis at gå i klub.

Finn Albrechtsen foreslog desuden, at klubben i fremtiden skal have åbent mere end to dage om ugen.

Et medborgerhus for alle
Foto: Peter Leth-Larsen

Et forslag, som ad flere omgange høstede anerkendende nik under mødet, var ideen om et medborgerhus, hvor der ikke blot er plads til de unge - men også til alle.

Ifølge medlem af lokaludvalget Brian Hagedorn er det vigtigt at sørge for, at de unge får et sted, hvor der er plads til dem - og hvor de føler sig velkomne.

Han foreslog desuden, at man lavede en satellit af ungdomsskolen, hvor der var voksenopsyn.

Desuden fremhævede flere andre, at et medborgerhus ikke kun vil være til gavn for de unge, men også for de ældre i byen, som heller ikke har et sted at være, som det ser ud nu.

Bo Hansen, SSP-konsulent, nævnte, at kunne der blive plads til cykel- eller scooterværksted i medborgerhuset, hvor de unge kunne få "lidt værkstedssnak", ville det være et stort plus.

De bygninger, som ifølge John Jørgensen, formand for lokaludvalget, er i spil lige nu, er den oprindelige cykelfabrik, stationsbygningen og Grønærten.

En hal som hurtig løsning

En løsning, som ifølge blandt andre Tue Christensen, tidligere lokalbetjent i området, tidligere har fungeret, er at etablere en hal med plads til, at de unge kan stå på skateboard.

- Det skal være et sted, hvor de kan være, men hvor voksne også kommer forbi af og til. Der skal være en form for opsyn, supplerede Brian Hagedorn, medlem af lokaludvalget.

Et sådant sted ville ifølge Tue Christensen i hvert fald kunne fungere som en hurtig løsning.

Fire forslag: Sådan kommer Nørre Aaby videre efter unge-ballade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce