En lille og lidt spøjs gæst besøgte tirsdag Friplejehjemmet Lillebælt

Middelfart: Der er ofte besøg på Friplejehjemmet Lillebælt, men det er sjældent, at gæsten har fire ben og en tryne. Bo Øffesen var dagens mest feterede gæst tirsdag, da friplejehjemmet inviterede indenfor på eftermiddagskaffe.

Den lille gæst ankom i en blød transportkasse og blev hurtigt omsværmet. Flere børnebørn til beboere eller støtter til plejehjemmet, der heldigvis havde efterårsferie til at komme forbi og kigge på det lille væsen, kravlede hurtigt ned på gulvet til den canadiske minigris, der til dagligt bor i Magtenbølle hos Else Marie Kristensen.

Da det yngre publikum havde hilst på Bo Øffesen, løftede Else Marie Kristensen den 10 uger gamle gris op i favnen, og gik rundt ved bordene, hvor beboerne sad.

Så lille et væsen kunne bringe nogle store smil frem og pirre nysgerrigheden:

Hvor gammel er den? Bor den i dit hus? Kommer den udenfor? Har du flere derhjemme?

Else Marie Kristensen fortalte gerne om Bo Øffesen om og om igen: Bo er den mindste og mest skrøbelige af en søskendeflok på syv. Han er opvokset i Else Marie Kristensens hjem, hvor han putter i tæpper, får flaske og bliver nusset hver dag - hvilket han elsker.

En gang om måneden arrangeres det for beboerne på friplejehjemmet, at der sker lidt ekstra ved eftermiddagskaffen. Nogle gange levende musik, nogle gange et foredrag. Andre gange besøg. Et par gange om måneden kigger også en flok dagplejebørn forbi.

- Det er rart for beboerne, at der sker lidt. Vi har to katte i huset, og det er helt tydeligt, at når der kommer børn og dyr, så skaber det glæde hos beboerne, forklarer Bodil Hansen, der er aktivitetsmedarbejder på Friplejehjemmet Lillebælt.

  • fyens.dk