Find dit hjælpemiddel


Find dit hjælpemiddel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange ordblinde ved ikke, at de kan få hjælpemidler, men der er rent faktisk mange programmer at vælge imellem, fortæller Anne Paulsen fra AOF Middelfart

Middelfart: Hvis bogstaverne kravler rundt på siden, når du kigger på dem, er der masser af hjælp at hente i den digitale verden. Det fortæller Anne Paulsen fra AOF Middelfart, hvor ordblinde kan modtage undervisning.

- Vi bruger blandt andet CD-ORD, som er et meget kendt skrive- og læseprogram. Programmet kan læse tekster op, og hvis du skal skrive noget, kommer programmet med ordforslag så snart du begynder at skrive noget. Du kan også få læst din egen tekst op, så du undgår stavefejl, fortæller Anne Paulsen og tilføjer, at der faktisk er en del ordblinde, som ikke ved, at der findes hjælpemidler, som kan gøre deres hverdag meget nemmere.

- Folk bliver jo rigtig glade, når de finder ud af, at der findes de her hjælpemidler, for nogle gange kan man som ordblind godt holde sig lidt tilbage i forhold til at gøre nogle ting, som man egentlig har lyst til. Det kunne være at skrive en lang fødselsdagshilsen til en, man har kær, men så holder man sig måske til det sikre, de ord man kender, af frygt for at lave en masse stavefejl. Men samtidig får man jo så heller ikke skrevet det, man har lyst til, siger Anne Paulsen.

Diktering, højtlæsning og ordforslag

Nogle hjælpemidler som CD-ORD skal man have undervisning i at bruge, men der findes også andre, som er meget intuitive og nemme at benytte sig af. Anette Olsen fra AOF Middelfart er kommet med input til nedenstående liste med hjælpeprogrammer - både svære og nemme. De fleste af programmerne koster lidt.

PC-programmer: CD-ORD (koster penge, men der kan søges om bevilling - gælder alle betalingsprogrammer over 500 kr.), Vitre-pakken, Intowords, Intowords Cloud og Appwriter

Iphone: Google Translate (gratis), Appwriter pocket, Intowords pocket.

Android: Google Translate (gratis), Dictus og @voice (gratis).

Ipad: Intowords.

Find dit hjælpemiddel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce